HØYLYTT TYVERI: Kanadisk politi stormet et Westjet-fly da landet i byen Saskatoon mandag, etter at kabinbesetningen oppdaget at det manglet en megafon om bord. Foto: TODD KOROL / REUTERS / NTB SCANPIX / COLOURBOX
HØYLYTT TYVERI: Kanadisk politi stormet et Westjet-fly da landet i byen Saskatoon mandag, etter at kabinbesetningen oppdaget at det manglet en megafon om bord. Foto: TODD KOROL / REUTERS / NTB SCANPIX / COLOURBOX Vis mer

Da full 29-åring stjal megafonen om bord, valgte kanadisk politi å storme flyet

Kan vente seg kjempebot for det høylytte tyveriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Kanadisk politi stormet et fly da landet i byen Saskatoon mandag, fordi kabinbesetningen hadde merket at en megafon manglet om bord, skriver Daily Mail.

En av passasjerene om bord på Westjet-flyet, Mike Van Dijk, forteller National Post at piloten først ga beskjed om at flyet hadde mistet noe.

- Først virket det som om noe hadde falt av flyet, sier han.

Men ifølge CTV News ble det likevel raskt klart at en megafon hadde forsvunnet fra kjøkkenområdet på flyet.

Alkoholpåvirket Vel om bord skal politiet ha varslet passasjerene at all håndbagasje ville bli gjennomsøkt om ikke tyven meldte seg.

- De sa: «Du kan enten gi deg til kjenne med en gang, ellers må vi gå igjennom all bagasjen noe som kan ta en stund», sier Mike Van Dijk.  

En lettere brydd 29-åring som satt bakerst i flyet skal da ha innrømmet tyveriet.

Domstolene sier alkohol skal være en medvirkende årsak til hendelsen .

Dyr ropert Det kan nok hende megafontyven tenker seg om en ekstra gang dersom han vurderer å stjele en megafon om bord i et fly igjen.

29-åringen kan ifølge CBC News vente seg 5000 kanadiske dollar, det vil si cirka 32 000 kroner, i bot bare for ugjerningen. I tillegg vil han få en tilsvarende i bot for å ha forstyrret flyvningen.

Tilsammen blir det 64 000 kroner, samtidig som han var pent nødt til å henge megafonen tilbake på plass.

29-åringen er løslatt fra varetekt, men må tilbake i retten 29. januar

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer