Da poengene ble lest opp, raste Odette og krevde sin stemme slettet

Én blindtest i Paris forandret vinens verden.

BERØMTE ÅRGANGER: Dette er cabernet sauvignon-rødvinene fra California som ble brukt i vintesten i Paris i 1976. Under 30-årsjubileet for hendelsen ble samtlige flasker stilt ut på Copia-senterer i Napa i California. Fra venstre: Heitz Cellar, Stag's Leap Wine Cellars, Freemark Abbey, Mayacamas, Clos du Val og Ridge Vineyards. Foto:  AP / Eric Risberg / NTB SCANPIX
BERØMTE ÅRGANGER: Dette er cabernet sauvignon-rødvinene fra California som ble brukt i vintesten i Paris i 1976. Under 30-årsjubileet for hendelsen ble samtlige flasker stilt ut på Copia-senterer i Napa i California. Fra venstre: Heitz Cellar, Stag's Leap Wine Cellars, Freemark Abbey, Mayacamas, Clos du Val og Ridge Vineyards. Foto: AP / Eric Risberg / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Odette Kahn var en høyt skattet vin-ekspert og redaktør av La Revue du vin de France. 24. mai for 40 år siden ble verden snudd opp ned, for både den 53-årige sosietetskvinnen og den mektige franske vinindustrien.

Den dagen i 1976 hadde Kahn og åtte andre ni franske vineksperter én oppgave: Å teste om californiske rød- og hvitviner kunne hevde seg mot franske bordeaux- og burgunder-viner i en blindtest. 

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer