Sommerferie:

Da tollerne på Gardermoen åpnet kofferten, fant de 34,5 kilo med peniser

Se hva folk prøver å få med seg hjem fra ferien.

UVANLIG BESLAG: En koffert full av peniser kom til Norge fra Vietnam. Ved Gardermoen var det full stopp. Foto: Tollvesenet
UVANLIG BESLAG: En koffert full av peniser kom til Norge fra Vietnam. Ved Gardermoen var det full stopp. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Trodde du at arbeidsdagene for tollerne ved grensestasjonen på Gardermoen var uten store overraskelser? Da tok du feil, og det bare å lese videre.

For enkelte av beslagene er litt mer spesielle enn andre.

- Det er vel ikke noen tvil om dette er av det uvanlige slaget, sier kontorsjef Bente Grønli ved grensekontrollseksjonen på Gardermoen, og viser fram en koffert.Tollerne fattet mistanke mot kofferten som kom fra Asia. Og de ønsket å se nærmere på innholdet. Da de åpnet den trodde de knapt sine egne øyne. For i kofferten fra Vietnam fant de et stort antall dyrepeniser, som til sammen veide 34,5 kilo!

- Jeg har aldri hørt om tilsvarende beslag tidligere, sier Grønli, som foreløpig ikke vet hva den reisende skulle med dyrepenisene som kommer fra Vietnam.

- Vi vet heller ikke hvilket dyr dette er fra. Av erfaring ved vi at en del reisende tar med seg kjøttvarer - av ulikt slag - tilbake etter reiser fra sine opprinnelige hjemland. Dette skal de bruke som matvarer her i Norge.

Forbud mot kjøtt

Det er forbudt å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og meieriprodukter til Norge og EU fra tredjestater (land utenfor EU/EØS). Forbudet gjelder også mottak av postforsendelser, opplyser Mattilsynet. Du kan se mer om dette i video fra EU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer