<strong>DØDENS KRATER:</strong> 1000 flyktninger søkte tilflukt i vulkankrateret Bud Dajo. Seks av dem overlevde. De amerikanske tapene var 15 døde. Foto: US Army/Wikimedia Commons
DØDENS KRATER: 1000 flyktninger søkte tilflukt i vulkankrateret Bud Dajo. Seks av dem overlevde. De amerikanske tapene var 15 døde. Foto: US Army/Wikimedia Commons Vis mer

Den filippinsk-amerikanske krig 1899-1913:

Da USA skulle «sivilisere» filippinerne: Den første «Krigen mot terror»

Hundretusenvis av mennesker døde i USAs glemte krig på Filippinene. Kvinner og barn ble sendt i konsentrasjonsleirer og muslimer ble begravet sammen med griser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Donald Trump tweetet at krigen kunne lære USA hvordan man behandler muslimske terrorister.

Amerikanerne var vant til litt av hvert fra Donald Trump. Men Twittermeldingen 17. august 2017 var ubegripelig for de fleste:

«Lær dere hva USAs general Pershing gjorde med terrorister som ble fanget. Det gjorde slutt på radikal islamistisk terror de neste 35 årene!»

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer