Da vinlusa ødela røddruestokkene, begynte bøndene å lage cava

Nå serverer denne byen boblevann til alle måltider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet Søndag): Folk i Barcelona elsker sin cava, røper Erik Holland (43).

Her er den ikke begrenset til aperitif.

Det er også vanlig å servere et glass cava mellom hovedretten og desserten.

Den friske drikken renser ganen, og gjør den klar for det søte. Mange velger å drikke cava gjennom hele måltidet.

Cava-guide Etter å ha bodd fjorten år i Katalonyas turistsprengte hovedstad, er trønderen Erik Holland trygg på sin formidling av cavaskikker og cava-historie.

Som guide drar han ofte med sine grupper de tre kvarterene det tar å komme ut til Penedès, området som årlig framstiller rundt 220 millioner flasker av spanjolenes svar på champagne.

Bodega - Halvparten av den cava som produseres drikkes her i Katalonya, forteller Holland, og løfter det smale glasset med høy stett til skål.

- En fjerdedel konsumeres i resten av Spania. Bare de siste 25 prosentene eksporteres til utlandet.

Neste morgen slår vi følge med Erik Holland til Vilafranca de Penedès, den minste av de to landsbyene som er tuftet på cava-produksjon, og hvor bodegaene ligger side om side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer