Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dag (24) fikk helt panikk da han skulle søke jobb etter studiene

17 nye og tøffe Nav-krav for unge som faller utenfor.

FIKK HJELP: Dag Gullik Gulliksen (t.h) fikk hjelp av Nav til å sende søknader og komme seg i jobb. Nå jhar fått et engasjement et reklamebyrå i Tønsberg med Kristian Jensen (t.v) som mentor. FOTO: HENNING LILLEGÅRD
FIKK HJELP: Dag Gullik Gulliksen (t.h) fikk hjelp av Nav til å sende søknader og komme seg i jobb. Nå jhar fått et engasjement et reklamebyrå i Tønsberg med Kristian Jensen (t.v) som mentor. FOTO: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

[teaser][/teaser]Jo lenger utenforskapet varer, desto vanskeligere er det å komme seg inn i arbeidslivet en dag, viser erfaringer fra Nav. Dette er det viktig å være klar over, mener Hauglie.

- Når unge faller ut av skolen, skjer det gjerne gradvis. De begynner kanskje å skulke mer og mer, får ikke karakterer i enkeltfag, og dropper etter hvert ut av skolen. Men fra ungdom slutter i skolen til de kommer inn på et Nav-tiltak, kan det gå flere år. For et ungt menneske er dette svært lang tid. I mellomtida har de kanskje snudd døgnrytmen og lever isolert. Det gjør det enda mer krevende å få dem i skole eller jobb, sier hun.

Aller helst vil hun ha ungdommen tilbake til skolebenken.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?