Du leser nå Dagbladet Pluss

Dag Magnus (28) bor hjemme på gutterommet for å få råd til egen bolig

Mange unge kommer seg ikke inn i markedet.

SPARER PENGER: Dag Magnus Sunnanå har eid bolig før - sammen med ekskjæresten. Men da forholdet tok slutt i april, måtte de selge leiligheten. Nå har ikke 28-åringen nok egenkapital til å kjøpe bolig på egen hånd, og han bor hjemme hos mor en periode for å spare penger. Foto: Christian Roth Christensen. Foto: NINA HANSEN
SPARER PENGER: Dag Magnus Sunnanå har eid bolig før - sammen med ekskjæresten. Men da forholdet tok slutt i april, måtte de selge leiligheten. Nå har ikke 28-åringen nok egenkapital til å kjøpe bolig på egen hånd, og han bor hjemme hos mor en periode for å spare penger. Foto: Christian Roth Christensen. Foto: NINA HANSENVis mer

(Dagbladet): Mange unge sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. For Dag Magnus Sunnanå (28) ble løsningen å bo hos mor.

- Jeg sparer like mye hver måned på å bo hjemme som jeg ville betalt på leiemarkedet. Jeg er nødt til å legge meg opp kanskje 250 000-300 000 kroner i egenkapital, så jeg er heldig som har muligheten til å bo hjemme en stund, sier han.

13 prosent av nordmenn under 35 år bor fremdeles hjemme hos foreldrene sine. Det viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for DNB.[sitat, left]

Mens nærmere én av to mellom 18 og 35 år eier sin egen bolig, tyr 37 prosent til leiemarkedet.

Av dem som bor hjemme, er det flest i aldersgruppa 18-25 - og dobbelt så mange menn (16 prosent) som kvinner (8 prosent).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.