Dagens 40-åringer kan bare glemme å slutte tidlig i jobb

Se ekspertenes pensjonsregnestykke.

NYE REGLER:  Det nye pensjonssystemet innfører regler om alleårsopptjening, levealdersjustering og fleksibelt uttak av pensjon i alderen 62 til 75 år. Mange av dem som i dag er i 40-årsalderen vil på grunn av virkningen av levealdersjusteringen antakelig ikke ha mulighet til å ta ut noe av alderspensjonen sin når de er 62 år. Foto: COLOURBOX
NYE REGLER: Det nye pensjonssystemet innfører regler om alleårsopptjening, levealdersjustering og fleksibelt uttak av pensjon i alderen 62 til 75 år. Mange av dem som i dag er i 40-årsalderen vil på grunn av virkningen av levealdersjusteringen antakelig ikke ha mulighet til å ta ut noe av alderspensjonen sin når de er 62 år. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mange av dem som er i 40-årsalderen i dag - også de som tjener over 7,1G - vil på grunn av virkningen av levealdersjusteringen antakelig ikke ha mulighet til å kunne ta ut noe av sin alderspensjon fra folketrygden når de er 62 år - særlig ikke hvis de har tatt en lang utdanning og dermed kommet seint ut i arbeidslivet, sier Beate Fahre, pensjonsekspert i Aon Norway.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer