Du leser nå Dagbladet Pluss

Dagens 40-åringer kan bare glemme å slutte tidlig i jobb

Se ekspertenes pensjonsregnestykke.

NYE REGLER:  Det nye pensjonssystemet innfører regler om alleårsopptjening, levealdersjustering og fleksibelt uttak av pensjon i alderen 62 til 75 år. Mange av dem som i dag er i 40-årsalderen vil på grunn av virkningen av levealdersjusteringen antakelig ikke ha mulighet til å ta ut noe av alderspensjonen sin når de er 62 år. Foto: COLOURBOX
NYE REGLER: Det nye pensjonssystemet innfører regler om alleårsopptjening, levealdersjustering og fleksibelt uttak av pensjon i alderen 62 til 75 år. Mange av dem som i dag er i 40-årsalderen vil på grunn av virkningen av levealdersjusteringen antakelig ikke ha mulighet til å ta ut noe av alderspensjonen sin når de er 62 år. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): - Mange av dem som er i 40-årsalderen i dag - også de som tjener over 7,1G - vil på grunn av virkningen av levealdersjusteringen antakelig ikke ha mulighet til å kunne ta ut noe av sin alderspensjon fra folketrygden når de er 62 år - særlig ikke hvis de har tatt en lang utdanning og dermed kommet seint ut i arbeidslivet, sier Beate Fahre, pensjonsekspert i Aon Norway.

Hun har laget et regnestykke som viser virkningen av levealdersjusteringen for en som er 43 år i 2013, og som startet å jobbe ved fylte 25 år.

Selv om han eller hun har høy startlønn og lønn tett opp til 6 G hele yrkeskarrieren, vil det ikke være mulig å gå av med tidligpensjon.

For å kunne ta ut 100 prosent alderspensjon før man fyller 67 år, er det krav om at opptjent pensjon ved fylte 67 år minst tilsvarer garantipensjon for enslige - 2G.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.