Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dansedommeren ble baksnakket da hun ble sammen med Thomas

Trine Dehli Cleve har en 12 år yngre mann.

SJELEVENNER: Litt baksnakking ble det da Trine Dehli Cleve (50) og 12 år yngre Thomas Cleve ble kjærester for 16 år siden.  FOTO: Britt Krogsvold Andersen
SJELEVENNER: Litt baksnakking ble det da Trine Dehli Cleve (50) og 12 år yngre Thomas Cleve ble kjærester for 16 år siden. FOTO: Britt Krogsvold Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære dansedommeren Trine Dehli Cleve (50) og ektemannen Thomas (38) har til sammen vunnet 30 medaljer i EM- og VM-konkurranser i dans.

- Ved siden av å være ektemannen min, er også Thomas min aller beste venn, sier hun.

12 års aldersforskjell Trine og Thomas er både kjærester og sjelevenner. At aldersforskjellen er 12 år, tenker de ikke på.

- Vi har klart oss fint, vi.

- Trine er morsom, snill og søt - og veldig ungdommelig til sinns, skryter Thomas.

Baksnakking Men litt baksnakking ble det da de ble kjærester for 16 år siden.

- Det var dumt og irriterende, men det hadde ingen betydning for oss. Det som betydde noe, var at vi fikk full støtte fra mine og Thomas? foreldre, sier Trine.

Vennene deres støttet dem også fullt ut, og Thomas? venner er blitt Trines venner og omvendt.

- Jeg synes det er morsomt og lærerikt å ha venner fra andre generasjoner enn min egen, sier Trine.

Blant de ungdommelige 50-åringene - Hvordan opplever du å være 50?

- Alder er strengt tatt bare et tall. Det er mennesket bak som teller. Det er 50-åringer som oppfører seg som pensjonister, mens andre er ungdommelige og spreke. Jeg hører til den siste kategorien, håper jeg.

Både Thomas og Trine tok jegerprøven for to år siden, og de skulle gjerne ha praktisert kunnskapene sine.

- Dere hadde altså planer om å dra på rypejakt i høst?

- Jeg er ikke sikker på om jeg hadde brukt børse i høst, men gjennom jegerprøven lærte vi masse spennende om dyreliv i fjellet. Og de kunnskapene hadde det vært morsomt å utforske, sier hun.

I mammas fotspor Datteren Celine har arvet de gode dansegenene. 11-åringen er en av landets mest talentfulle unge dansere. Hjemme hos familien går det i dans hele dagen.

- Vi hadde ingen ambisjoner om at Celine skulle satse på dans. Egentlig hadde vi gjerne sett at hun drev med noe helt annet enn oss, sier Trine.

Vil ta igjen mamma Men eplet faller tydeligvis ikke langt fra stammen. Celine var ikke gamle jenta da hun ga klar beskjed om at det var dans hun ville drive med.

DANSEDOMMER: Trine Dehli Cleve er med som dommer nok en gang på «Skal vi danse?» på TV2. Her med datteren Celine. FOTO: Britt Krogsvold Andersen
DANSEDOMMER: Trine Dehli Cleve er med som dommer nok en gang på «Skal vi danse?» på TV2. Her med datteren Celine. FOTO: Britt Krogsvold Andersen Vis mer

- Hun er veldig ivrig. Nå trener hun tre-fire ganger i uken på et dansesenter i Lillestrøm, og deltar i konkurranser cirka én gang i måneden. Vi støtter henne 100 prosent, og ønsker henne lykke til i medaljejakten.

- Jeg skal vinne enda flere medaljer enn deg, sier Celine.

Imponere Trine Trine hygger seg i dommerstolen i TV 2s populære «Skal vi danse?», og er imponert over årets deltagere. Men hun ønsker ikke å fremheve noen.

- Ofte er det slik at dem du ikke forventer deg noe av, virkelig kan overraske positivt, forteller Trine, og trekker frem fotballspilleren Tore André Flo som deltok i danseprogrammet for tre år siden.

- Lang, tynn og hengslete, det var liksom så mye av ham.

Jeg trodde ikke det ville bli en «høydare». Men du verden hvor dyktig han ble etter hvert.

I tenkeboksen Dans på hjemmebane, og dans på TV. Trine er inne i sin syvende sesong som dommer i «Skal vi danse?». Det er bare dommerkollega Tor Fløysvik som har vært med like lenge.

- Vurderte du å takke nei denne sesongen?

- JA! ropes det inne fra kjøkkenet.

Det er ektemannen Thomas som halvt i spøk utbasunerer sin mening.

Familieråd Trine smiler, og innrømmer at avgjørelsen ikke var enkel. De måtte til og med ha et familieråd før hun bestemte seg for å trå til i år igjen.

- Programmene går jo på direkten, det betyr at hver eneste helg går med. Vi har en hytte i Trysil der vi trives veldig godt, men nå får vi knapt tid til å reise dit i høst, sier hun.

- Sier du «ja» til å bli dommer neste år også, tror du?

- Først må jeg bli spurt - og gjør jeg det, blir det vel et nytt familieråd, sier Trine og får et bekreftende nikk tilbake fra ektemannen.

Celine heier på Atle Datteren Celine er med på TV-innspillingene så ofte hun kan. Det synes hun er stas.

- Jeg heiet på Atle fra første stund, han er min helt - uansett, sier Celine.

TREKLØVER: Trine med ektemannen Thomas og datteren Celine.  FOTO: Britt Krogsvold Andersen
TREKLØVER: Trine med ektemannen Thomas og datteren Celine. FOTO: Britt Krogsvold Andersen Vis mer

- Hun prøver å påvirke dommeravgjørelsene mine, men det går ikke, sier Trine og ler.

LES OGSÅ: Overgangsalderen kan starte allerede i 30-årene
Slik orker du mer
Finn din biologiske alder
Kos deg med sunnere kaker
Slik stresser Anbjørg Sætre Håtun ned

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

MOR OG DATTER: Celine er et stort dansetalent, sier Trine om datteren. Begge begynte å danse som fireåringer. FOTO: Britt Krogsvold Andersen
MOR OG DATTER: Celine er et stort dansetalent, sier Trine om datteren. Begge begynte å danse som fireåringer. FOTO: Britt Krogsvold Andersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!