- Her sitter det en håndverker. Der sitter det en kunstner, sier Bent Stiansen, mannen bak Statholdergaarden restaurant i Oslo.
Han peker først mot seg selv, deretter over bordet mot wonderboyen i norsk restaurantverden, Esben Holmboe Bang.
En håndverker kan få en stjerne i michelinguiden, bare en kunstner kan få tre. Mener Stiansen. Nordisk trio Vi sitter bak glass utenfor kjøkkenet til Maaemo, med utsikt til Oslo S, de fancy bruene og prestisjebyggene til DNB og KLP i Bjørvika. Ved bordet sitter også svenske Mikael Svensson, heteste michelinkandidat i Oslo for noen uker siden. Det slo til. Stiansens Statholdergaarden ligger i et 1700-talls hus og serverer klassisk mat. Svenssons Kontrast har et semiindustrielt preg, med kjøkken som lager nynordisk mat. Maaemo troner på toppen av en steil trapp ved Schweigaards gate. Elegant og moderne, med glass fra gulv til tak.
Maten er er også her nynordisk, økologisk og kortreist. Urter og grønnsaker dyrker de selv.
Modig Om dagen står innvandrere og flyktninger i kø foran nabobygget for å få behandlet sine saker hos Politiets utlendingsenhet. Om kvelden kommer et trettitalls gjester opp trappa, klare til å svi av minst fire tusen kroner pr person. På ett eneste måltid.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger