<strong>KVIER SEG:</strong> - Mange pasienter kvier seg for å ta opp intime ting som har med underlivet eller endetarmen å gjøre, sier Wasim Zahid, lege ved Oslo universitetssykehus. Foto: NTB SCANPIX
KVIER SEG: - Mange pasienter kvier seg for å ta opp intime ting som har med underlivet eller endetarmen å gjøre, sier Wasim Zahid, lege ved Oslo universitetssykehus. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Dårlig ånde, sopp, svette og vond lukt? Slik blir du kvitt de pinlige helseplagene

Mange vegrer seg for å ta opp det som plager dem med legen. Men det kan være viktig å få undersøkt, og behandling finnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mye sjenanse knyttet underliv hos begge kjønn, sier Kari Eidjar, lege og innehaver av Legevakt Vest.

Du har kanskje opplevd det - legekonsultasjonen nærmer seg slutten, du reiser deg for å gå, men kommer liksom plutselig på - den egentlige årsaken til at du kom. Det pinlige du ikke helt tør spørre om.

- Jeg som lege syns jo ikke noe er pinlig å snakke om. Men mange pasienter kvier seg for å ta opp intime ting som har med underlivet eller endetarmen å gjøre, sier Wasim Zahid, lege ved Oslo universitetssykehus, også kjent som «twitterlegen».Som regel er det helt ufarlige årsaker, og det kan enkelt behandles. Uten behandling kan plagene vokse seg større, og bli langvarige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer