Dårlig fiskelykke? Prøv Brimis metode

Slik kan en liten fisk bli mat til mange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Selv om du er ivrig fisker, er det ikke alltid like lett å få fjellørret på kroken. Men selv en liten fisk kan bli måltid til mange.

Brimis metode er å sylte fisken i en syrlig lake med grønnsaker, for så å servere den som et smørbrød på godt, grovt brød.

Slik kan flere få en liten smakebit av delikatessen.

- Bruk rikelig med grønnsaker i laken, og la gjerne ørretfiletene ligge i laken til dagen etter. Da får de ekstra god smak, sier Brimi, som også varierer med å servere den sylta ørreten sammen med en god, grønn salat. Litt rømmedressing smaker da veldig godt til.

Stek fisk på bål Arne Brimi er opptatt av jakt, fiske og friluftsliv, og bruker aller helst fritida ute i naturen. Gjerne i rolig tempo sammen med familien.

Men før fjelltopper og mange kilometer, er maten en viktig del av Brimis naturopplevelser. Han mener alle turer bør ha et godt måltid i enden.

Ekstra stas er det dersom han kan tilberede turmaten over et sprakende bål, helst med sjølfiska fisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer