ITALIENSK DESIGN: Hos Gran Domino i Fredrikstad og  Bohemia på Sola får du kjøpt møbler fra anerkjente, italienske Gervasoni. Disse gyngestolene er fra serien Gray. Foto: Produsentbilde
ITALIENSK DESIGN: Hos Gran Domino i Fredrikstad og Bohemia på Sola får du kjøpt møbler fra anerkjente, italienske Gervasoni. Disse gyngestolene er fra serien Gray. Foto: ProdusentbildeVis mer

De 13 beste interiørbutikkene

De beste stedene å shoppe akkurat nå.

Nå som høstkulden kommer krypende, er det godt å kose seg innendørs. Og er du en av dem som trenger en oppgradering av interiøret ditt, kan du få shoppingtipsene du trenger her.

Boligredaksjonen har tidligere valgt ut sine favoritt interiørbutikker på nett. Vi har også presentert de kuleste interiørbutikkene i Oslo.

Vi har laget en liste over det vi mener er de beste interiørbutikkene akkurat nå.  Flere av favorittene ligger ikke i hovedstaden.

ER IKKE DIN FAVORITTBUTIKK PÅ LISTA? DEL DITT TIPS I KOMMENTARFELTET UNDER SAKEN.

1. Vitra - Oslo
Vitra lager verdens fineste masseproduserte møbler. Her får man både etablerte og framtidige klassikere (og klisjeer) på løpende bånd.

2. Utopia Retro Modern - Oslo
Den beste kolleksjonen av vintage i byen, drevet av en entusiastisk italiener med nese for skandinavisk design og italienske lamper. Butikken i Kirkeveien er bare toppen av isfjellet.

3. Eske - Oslo
Eske Design og Interiør i Pilestredet er en favoritt. Her blir man alltid inspirert av et besøk, og så er det en koselig café i samme lokale. Her finner ny og spennende design fra innovative designere fra hele Europa. Stilen omfatter moderne, vintage, naturinspirert, bohemstil, og ting med humoristisk tvist.

4. Pur Norsk - Oslo
Et lite, men finsortert utvalg av prima norsk design. Her får man prikken over i-en samtidig som man støtter opp om norsk formgiving.

5. Gran Domino - Fredrikstad
Arkitekt og butikkinnehaver Elisabeth Gran er et eksempel på at god smak ikke er relativt. Butikken, som for øyeblikket er under ombygging, er fylt av en herlig miks av kjente og ukjente perler. Som om det ikke var nok, ligger den midt i landets fineste gamleby: Gamle Fredrikstad. Møblene i butikken er svært kresent utvalgt, og i tillegg har denne eieren et utrolig smittende humør.

6. Home & Cottage - Hele landet
Ingen stor hemmelighet, men de leverer alltid. Stilen er kul og gjennomført. Det er moro at man finner merker som er litt nye, som for eksempel det norske sengetøyet fra Florence. De tviler ikke på stilen sin, og at det er nok av andre som også liker den.

7. Zanz - Lillestrøm
Her finner man litt av alt - og presentert på en kul måte. Vintage blandet med klassikere og litt hjemmelaget. Masse fine inneting til høsten, som puter og lys.

8. Gautes interiør - Tromsø
Her er det dyrt og fantastisk. Butikken i Tromsø fører blant annet kule lamper (Flos, Bestlite etc.) og de har utrolig flotte tapeter og tekstiler. Og masse annet.

9. Hjerterom by Inko - Harstad
Her har de har mye flott, og fører merker som Pip Studio, Bloomingville og House Doctor.

10. A. Huseby & Co - Oslo
Her finner du klassikere.

11. Bohemia - Sola
Kul livsstilsbutikk med både interiør, klær og sko.

12. DFU møbler - Sandnes
De har alt av designermøbler og noe belysning.

13. Huset på landet - Malmheim
En kjempekoselig butikk med altfor mye i, så det blir nesten en forundringsbutikk. Jo lenger man er der, desto mer får man øye på.

Les også:
Her ligger de kuleste interiørbildene
Norges kuleste bad
De verste oppussingstabbene på kjøkkenet
Lærte å sove med iPhone-app

Saken ble opprinnelig skrevet av Rom123 for Klikk.no. Les her.

BLOOMINGVILLE: Hos Hjerterom by Inko i Harstad får du kjøpt varer fra det danske merket Bloomingville FOTO: Produsentbilde
ITALIENSK DESIGN: Hos Gran Domino i Fredrikstad og Bohemia på Sola får du kjøpt møbler fra anerkjente, italienske Gervasoni. Disse gyngestolene er fra serien Gray. FOTO: Produsentbilde
VINTAGE: Ønsker du vintage designmøbler er Utopia Retro Modern stedet å besøke. De har lagt hovedvekt på skandinavisk og italiensk formgivning. FOTO: Produsentbilde
DET LILLE EKSTRA: Blant disse butikkene finner du de kuleste interiørproduktene akkurat nå. Fra venstre: Diva strutsehylle fra Gran Domino. Tolix stoler finner du hos Zanz og Bohemia. Tom Dixon lamper kan du kjøpe hos Eske FOTO: Produsentbilde
NORSK DESIGN: Dette er norsk design på sitt beste. Her får du både møbler, belysning og småting, og alt er rendyrket norsk design. FOTO: Produsentbilde