Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

De beste billig-termosene

TEST: Termoser under 100 kroner.

TEST: Vi har testet billige termoser, og en av dem får karakteren 4. Foto: John Arne Tungen
TEST: Vi har testet billige termoser, og en av dem får karakteren 4. Foto: John Arne Tungen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi tok for oss en del kjente lavpriskjeder og noen produsenter som er kjent for å ha rimelig friluftsutstyr, og plukket ut noen termoser.

Det finnes flere aktuelle produkter, men de butikkjedene og produktene vi har valgt ut, er velkjente på det norske markedet og tilgjengelige i store deler av landet.

Produktene er valgt ut med tanke på pris. Vi satte maksimumsprisen til 100 kroner.

Den beste termosen i testen er Gaupa Termos fra Ultimo Outdoor. Termosen koster 49 kroner og får terningkast 4. Den er testens beste til å holde på varmen, og har ellers greie løsninger. Dårligst ut i testen kommer Nille Termos Metallic, som kun får terningkast 2. Den holder dårlig på varmen, har en for liten drikkekopp og en pakning som en må passe på når en skrur på korken. Termoser Det største problemet med de billigste termosene er slitasje/forringelse av pakningen som skal sørge for at lukkemekanismen blir helt tett.

Her er alle relativt like i konstruksjon, og i tillegg til at pakningene forringes, skal det ikke mye til før det oppstår lekkasje om du ikke er nøyaktig når du setter toppene/korkene sammen igjen etter vask.

Erfaringsmessig forringes de isolerende egenskapene etter en del bruk på de billige termosene. Vi klarte ikke å påvise dette i denne testen, ettersom vi bare har hatt termosene til test i tre måneder, men dette er noe man bør ha i bakhodet.

Slik testet vi termosene I tillegg til praktisk bruk har vi testet vanntemperatur etter faste tidsintervaller under kontrollerte former for å sjekke hvor lenge termosen holder god drikketemperatur.

Vi satte ca. 60 grader som akseptabel drikketemperatur. Det er ikke direkte glovarmt, og kan bli for kaldt til f.eks. frysetørret mat, men greit nok til kaffe og te.

Les også: Her finner du testvinnerne billig på nett

Dunjakke med ny varmeteknologi

Lommelykta du kan kjøpe i julegave

Saken ble opprinnelig skrevet av Villmarksliv for Klikk.no. Les her.

Gaupa Termos Et godt kjøp. Karakter: 4/6 Produsent: Ultimo Outdoor Pris: 49 Asaklitt Ståltermos Et greit valg for dem som f.eks. har med termos på jobben. Karakter: 3/6 Produsent: Clas Ohlson Pris: 89 Jula Termos Et greit valg om du ikke bruker termosen ofte. Karakter: 3/6 Produsent: Jula Pris: 30 Nille Termos Metallic Styr unna. Karakter: 2/6 Produsent: Nille Pris: 69

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!