De beste piggdekkene

Se hvilket dekk du bør velge.

STOR TEST: Nokian Hakkapeliitta 7 kommer best ut i den store testen av piggdekk.
STOR TEST: Nokian Hakkapeliitta 7 kommer best ut i den store testen av piggdekk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAFs medlemsblad Motor har vært i Sverige og testet vinterdekk. Resultatene viser at det også denne gangen er de dyre og kjente dekkene som gjør det best.

14 sett piggdekk har gått gjennom mange tester på snø og is, og dekkene er vurdert både subjektivt og objektivt. Begge deler er viktig, men i de fleste øvelsene veier de objektive målingene tyngst.

Testen av piggfrie vinterdekk finner du her.

Alle bestselgerdekkene er selvsagt med i testen, og vi har også tatt med en del utfordrere som Gislaved Nord Frost 5, Vredstein Arctrac og Pirelli Winter Carving Edge.

Prisene som er oppgitt i testen er produsentenes veiledende priser. Det lønner seg å sjekke flere forskjellige butikker, da det kan skille flere tusen kroner på et sett med dekk. I fjorårets prissjekk skilte det nesten 4000 kroner på et sett med dekk. Vi Menn Bil skal snart gjennomføre en stor prisundersøkelse på vinterdekk, og den vil du selvsagt også finne her på vimennbil.no.

Forskjellige egenskaper Det er tett i toppen, og det betyr også at det er viktigere enn noen gang å velge det dekket som gir de egenskapene du har behov for når du først må kjøpe nye dekk. Ofte er dekkene som er best på snø og is dårligere på våt asfalt. Noen fabrikanter forsøker å bygge inn jevne og gode kvaliteter for alle forhold. Kjører du mye på våt asfalt, er det kanskje det beste alternativet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer