De beste rådene for å få drømmejobben

Her er ekspertenes aller beste tips.

PÅ TIDE MED SKIFTE: Hvis du føler deg tappet etter jobb og ikke føler du får brukt deg selv ordentlig, kan det være på tide å vurdere å skifte beite. Foto: Colourbox.
PÅ TIDE MED SKIFTE: Hvis du føler deg tappet etter jobb og ikke føler du får brukt deg selv ordentlig, kan det være på tide å vurdere å skifte beite. Foto: Colourbox. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): Halvparten av nordmenn tror de kommer til å bytte jobb i løpet av de neste fem åra, viser en fersk undersøkelse fra Kelly Services.

I God torsdag 22. september har vi spurt fem eksperter med hvert sitt spesialfelt om deres viktigste råd for din jakt på drømmejobben. Her kan du se noen av tipsene et uvalg av dem ga. • Hvorfor? Kelly Services' undersøkelse viser at hovedårsaken til at nordmenn vil bytte jobb, er endrede personlige interesser. Hele 36 prosent blant dem som tror de kommer til å bytte jobb i løpet av de neste fem åra, oppgir dette som grunn.

23 prosent begrunner den eventuelle avgjørelsen med et ønske om bedre balanse mellom arbeid og fritid, mens 18 prosent ønsker seg høyere lønn.

- Det er et ganske stort fokus på å skulle realisere seg selv og få tatt ut sitt potensial. Mange har er stort fokus på å lykkes. Vi har det så bra i dette landet at vi har råd til å tenke at vi vil ta ut det beste i oss selv. I motsatt situasjon vil man være mer opptatt av å sikre seg trygghet, sier karriereveileder Trude Kvammen Ekker i Emmali & Ekker. • Når? Coach Ann Elin Schüssel i Start Now coaching forklarer at steg nummer én er å finne ut om du virkelig er klar for et jobbskifte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer