De beste tipsene for å kutte ned på kjøttforbruket

Reduserer du kjøttspisinga, hjelper du både miljøet og helsa.

DROPPER KJØTT HJEMME: Når Ingrid Schei og Åsmund Gravem handler på butikken, styrer de helt unna kjøttdisken av hensyn til miljøet. Her disker de opp med «kylling» av soya. -  Det er ikke alltid like lett å kjøre mindre bil, for eksempel, men hva man spiser velger man jo som oftest selv, sier Schei. Foto: NINA HANSEN
DROPPER KJØTT HJEMME: Når Ingrid Schei og Åsmund Gravem handler på butikken, styrer de helt unna kjøttdisken av hensyn til miljøet. Her disker de opp med «kylling» av soya. - Det er ikke alltid like lett å kjøre mindre bil, for eksempel, men hva man spiser velger man jo som oftest selv, sier Schei. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mye kjøtt er dårlig for helsa, og er det noe folk flest stryker på så er det akkurat det. Ifølge Helsedirektoratet spiste hver nordmann spiste 76 kilo kjøtt i snitt i 2013, opp fra 63 kilo i 1999. Derfor anbefaler helsemyndighetene nå at vi reduserer kjøttinntaket. Dette er noe ironisk, ettersom politikken har en stor del av skylden for dagens kjøttforbruk, ifølge Gunnar Vittersø, samfunnsgeograf ved SIFO.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.