STORSALG: Butikkene girer opp til storsalg i forkant av fotball VM. Tradisjonelt kommer det mange gode tilbud på TV i forkant av store sportsbegivenheter. Foto: Sony
STORSALG: Butikkene girer opp til storsalg i forkant av fotball VM. Tradisjonelt kommer det mange gode tilbud på TV i forkant av store sportsbegivenheter. Foto: SonyVis mer

De beste TV-kjøpene akkurat nå

Gjør deg klar for fotball-VM med ny TV. Vi har trålet tilbudsbrosjyrene og nettbutikkene for å finne de beste kjøpene.

|||Store sportsbegivenheter følges alltid opp av tilsynelatende gode TV-tilbud i forkant.

11. juni starter Fotball-VM 2010 og tilbudsavisene til elektrokjedene og nettbutikkenes nyhetsbrev flommer over av TV-er.

Vi har forsøkt å plukke ut noen av de gode tilbudene akkurat nå. Vår TV-ekspert, redaktør i bladet Hjemmekino, Jørn Finnerud, har kommentert de enkelte tilbudene.

32 tommer Sony KDL32BX300AEP - 3.490 kroner (Lefdal)
Ny og rimelig LCD-TV fra Sony. Denne har ikke HD-oppløsning og leverer har en oppdateringsfrekvens på 50 Hz.
Prisen kan likevel gjøre den attraktiv om du trenger en billig TV, en ekstra TV i huset eller en rimelig hytte-TV.
Ekspertens kommentar:

Sony lager aldri dårlige flatskjermer, så dette er et langt tryggere valg enn å gå for en modell fra en mindre anerkjent leverandør. Skjermen har ikke full-HD, men det er heller ikke kritisk i denne størrelsen.

Les også: Test av 40-tommers TV-er

40 tommer Philips 40PFL9704H 13.990 kroner (Smart Club)
Bra pris på en god TV. Denne er utstyrt med Philips Ambilight Spectra 3 som er små dioder som lyser opp veggen på siden og bak TV-en for å gi en bedre TV-opplevelse.
TV-en har også trådløst nett for å kunne bruke Philips sine egen Net-TV-tjeneste. Det finnes rimeligere 40 tommere, men dette tilbudet er 4.000-5.000 kroner under de rimeligste nettbutikkene.
Ekspertens kommentar:

PFL 9704 er fjorårets Eisavinner, og står seg fortsatt godt i dagens TV-marked selv om konkurransen øker. Godt kjøp!

Sony KDL40bx400aep - 5.990 kroner (Expert)
Denne 40 tommeren fra Sony, med full-HD panel og Bravia Engine 3 bildebehandling, er ikke til å kimse av.
Ekspertens kommentar:

Man skal ikke mer enn et år tilbake så fikk man ikke 40 tommere i full-HD fra Sony til denne prisen. Eneste minuset er at den ikke har mer enn 3 HDMI-kontakter.

Samsung UE40B7050 - 7.995 kroner (Komplett)
Slank og pen TV med kantbelyst LED-LCD. Dette er fjorårsmodellen, men med spesifikasjoner og ytelse de fleste vil bli svært godt fornøyd med.
Ekspertens kommentar:

Meget lekker skjerm fra Samsung som de fleste vil bli fornøyd med. Den sliter litt med ujevnt baklys, så den passer bedre for stuer med litt lys i enn i hjemmekinoen.

42 tommer LG 42SL9000 - 7.995 kroner (Lefdal)
Tynn og slank LED-TV fra LG med såkalt borderless design. I praksis betyr dette at kantrammen er gjort tynnere, slik at man slipper en stor og bred sort ramme rundt TV-bildet.
Denne løsningen gjør også at TV-en får et bra design og den slanke TV-kroppen kommer tydeligere frem. TV-en får fem av fem stjerner i denne testen (på engelsk).
TV-en får skryt for bra design, god brukervennlighet, god fjernkontroll og at den leverer god bildekvalitet. Prisen ligger 500-600 kroner under de rimeligste nettbutikkene.
Ekspertens kommentar:
Dette er et meget godt kjøp på en flott flatskjerm. Prisen er omtrent halvparten av årets modell, LG 42LE850N.


Les også:
Ofret soverommet - lagde kino

46 tommer Samsung UE46B6000 - 9.990 kroner (Smart Club)
Stor TV til liten pris. Denne LED-baserte LCD-TV-en fra Samsung har bra omtale i flere tester. Det som trekkes fram er bra design, at den er tynn (3 cm) og at den har god bildekvalitet.
Ekspertens kommentar:

Med fjorårets flotteste design gjorde Samsung det meget sterkt på salgsstatistikkene. Dette er et kurant kjøp, men det er ikke mer enn et par tusenlapper opp til årets modell.


Samsung LE46C535 - 6.990 kroner (MPX, Komplett
)
En stor og billig TV fra Samsung. Den har noen svakheter, men ønsker du en stor og grei TV uten å tømme feriekontoen kan du trygt kikke på denne.
Ekspertens kommentar:

Dette er en av årets modeller fra Samsung i økonomisegmentet. Den kommer uten 100Hz og interpolering, så man kan ikke regne med å få glatte panoreringer med denne modellen. Den benytter også tradisjonelt baklys, så den er ikke like tynn som modellene med LED-baklys.

LG 47LH3000 - 5.990 kroner (Komplett)
Stor skjerm til en billig penge. Har fått 4 av 5 stjerner i denne testen (på engelsk).
Ekspertens kommentar:

Dette er veldig mye bilde for pengene. Den man gir avkall på er LED-belysning som gir tynnere skjermer, men til denne prisen kan man ikke forvente å få "full pakke".

50 tommer Panasonic TXP50C2E - 5.990 kroner (Expert)
Mye skjerm for pengene, men har ikke full-HD-oppløsning om det er viktig for deg.
Ekspertens kommentar:

Denne HD-Ready plasmamodellen fra Panasonic gir et godt bilde. Ligner mye på X-modellen vi har testet i bladet Hjemmekino, men har en HDMI-kontakt mindre.


Les også:
Dette må du vite om Blu-ray på PC

60 tommer LG 60PS8000 - 13.995 (Komplett)
Stor plasma-TV til en god pris. Akkurat nå sparer du noen tusen kroner på denne skjermen.
Ekspertens kommentar:

Skal man ha størst mulig skjerm for pengene er det ikke lett å komme utenom denne modellen. Den ser bra ut og gir godt bilde, selv om den ikke makter å gjengi like godt svartnivå som de litt mer påkostede plasmamodellene.

3D TV Samsung UE40C7705XXE (40-tommer) - 16.990 kroner
En ny modell fra Samsung som også er klar for 3D-innhold. Ikke noe spesielt tilbud. Samme pris finner du på flere nettbutikker.
Ekspertens kommentar:
Dette er innstegsmodellen til Samsungs 3D-verden. Den har en flott skjerm, men den har litt ujevnt baklys. Skal man ha 3D vil utvalget øke kraftig de neste to månedene. Da vil man kunne velge mellom modeller fra LG, Samsung, Sony, Philips og ikke minst Panasonic.

Les også:
Toppmobil til 2.400 kroner
Slik blir du superfotograf med mobilen
Slik bytter du startside

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.