Du leser nå Dagbladet Pluss

De beste vinene er på høyde med hvilken som helst konkurrent

Fra denne regionen kommer det både lette og sødmefulle viner.

FLERE DRUER: Riesling er den ledende druen i Alsace-regionen, men også en rekke andre druer dyrkes her. Bildet er fra en vingård i nærheten av Colmar i Alsace. Foto: VINCENT KESSLER / REUTERS / NTB SCANPIX
FLERE DRUER: Riesling er den ledende druen i Alsace-regionen, men også en rekke andre druer dyrkes her. Bildet er fra en vingård i nærheten av Colmar i Alsace. Foto: VINCENT KESSLER / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Alsace er et vinområde som har sett en viss nedgang i Norge de senere årene. Mens Tyskland og Østerrike har nytt en enorm oppgang og suksess har dette gått hardt ut over Alsace.

Vinene har mange likhetstegn, og felles for de er en stor kvalitetssatsning på viner laget på riesling-druer.

Men der hvor Tyskland og Østerrike har lykkes med å skape viner med egen identitet og beveget seg i retningen mot en tørrere mer elegant stil, har Alsace trukket mot rikere viner med høyere alkohol og mer restsukker.

Utfordringer

En annen faktor er lovverket som i bortsett fra de søteste kategoriene ikke gir noen indikasjon på sukkernivå, om du ikke kjenner produsentens filosofi fra før.