De bor i en gammel togstasjon

Arkitekten la vekt på en miks av gjenbruk og moderne innslag da det gamle jernbanehuset ble renovert.

Mange arkitekter og interiørarkitekter kaster seg med glede over store renoveringsprosjekter. Gamle låver, kirker og andre ruiner blir stadig gjort om til tøffe designboliger.

Da beboeren kjøpte den gamle togstasjonen var det kun ruiner igjen av den, som tilhørte South Kennemerland nasjonalpark ved Santpoort-Nord i Nederland. Jernbanehuset grenser til jernbanelinjen mellom Amsterdam og IJmuiden på den ene siden, og det frodige landskapet i nasjonalparken på den andre. Det var kontrasten mellom de stramme metallskinnene og de myke sanddynene i landskapet som inspirerte arkitekten som restaurerte togstasjonen.

- Bygningen hadde store muligheter på grunn av plassen rundt, forklarer Riekie Brokking, fra Zecc Architecten til bonytt.no.

Samarbeid Selve oppussingsprosjektet var et samarbeid mellom Zecc Architecten og eieren, som var interiørdesigneren på prosjektet, Jeroen van Zwetselaar fra ZW6 Interior.

- Det var Zwetselaar som kom med ideen om å kjøpe det gamle jernbanehuset og forvandle det til et hyggelig hjem, forteller Brokking. Han ønsket også å bruke huset som et showroom for sine klienter. Hovedmotivet hans var å skape et eksentrisk, men beboelig og delikat sted. Han fikk hjelp fra oss til å utvide huset og skape forbindelsene til det gamle toghuset.

Unike lysforhold Det pittoreske jernbanehuset, på 190 kvadratmeter, har fått en forlengelse på begge sider, med harde linjer og store glassflater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arkitekten ønsket å fokusere på de grønne omgivelsene rundt, og de store vinduene åpner opp mot den frodige landskapet. De store glassflatene gir en umiddelbar nærkontakt til naturen rundt.

- Det lille huset bryter bokstavelig talt gjennom sine gamle murer utenfor, og gir en ny innsikt i landskapet. Men Innsiden av huset er nesten uendret, påpeker arkitekten.

Restene etter en rekke endringer ble fjernet, og etterlot en ren og karakteristisk mursteinshytte. Denne gamle delen gir trygghet, nostalgi og personlighet til bygningen, samt en forbindelse mellom de åpne områdene. Fra midten av huset er det en trapp som forbinder de ulike etasjene.

Full av kontraster På østsiden av huset satte arkitekten opp et tilbygg med soverom og bad. Ved å sette opp et smalt tilbygg skapte arkitekten en intim gårdsplass på sørsiden av huset. På vestsiden ble bygningen utvidet i bredden. Her ble spisestuen og kjøkkenet plassert.

- Vi har lagt vekt på å blande nytt med gammelt, forklarer arkitekten. Eksteriøret fra det gamle huset er nå en del av interiøret i spisestuen, og det er disse kontrastene i materialer vi ønsket å få frem.

Gammelt og nytt Interiørdesigneren, og beboeren, Jeroen van Zwetselaar synes det er viktig å få frem sjelen til de som bo i et hjem. han var også opptatt av å bevare sjarmen til det gamle huset, og kombinere det gamle med det nye.

- Vi har kombinert gamle elementer med nye tilføyelser hele veien, også når det kommer til møbleringen. Designklassikere står side om side med gamle gjenbruksskatter, avslutter Zwetselaar. Fargepaletten er nøye valgt på bakgrunn av omgivelsene og området rundt huset.

Les også:

Her finner du den beste inspirasjonen

Leiligheten er dekket av tegninger og tekst

Dette blomsterkassehuset er kåret til verdens flotteste bolighus i 2012

Denne vinterlua er best i test

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

KONTRASTFYLT: De gamle, originale veggene gir det åpne kjøkkenet en lun atmosfære. Kontrasten mot den stramme innredningen gir personlighet og særpreg. FOTO: CornbreadWorks
Togstasjon ble designbolig CornbreadWorks
BJELKER: De grove, originale bjelkene i taket skaper en tøff kontrast mot de hvite veggene. FOTO: CornbreadWorks
Gammel togstasjon ble designbolig CornbreadWorks
TRAPP: Den store trappen ligger sentralt i midten av huset. FOTO: CornbreadWorks
IDYLLISK: Den gamle togstasjonen ligger idyllisk til i et frodig landskap. FOTO: CornbreadWorks
RETT UT: Store glassdører i stuen åpner opp til en liten gårdsplass. FOTO: CornbreadWorks
INSPIRERT: Det var det vakre landskapet som inspirerte arkitekten og interiørarkitekten da de renoverte huset. FOTO: CornbreadWorks
STORE VINDUER: Arkitekten la vekt på nærheten til naturen og landskapet rundt hytta. Med store glassvinduer blir det lite skille mellom inne og ute. FOTO: CornbreadWorks
GAMMELT BLE NYTT: Gammel togstasjon ble designbolig. Foto: CORNBREAD WORKS
GAMMELT BLE NYTT: Gammel togstasjon ble designbolig. Foto: CORNBREAD WORKS Vis mer