Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

De dyreste er best i sykkelcomputer-testen

Men den til en firedel av prisen kan være mer enn bra nok.

DYRE OG IMPONERENDE: Garmin og Polars toppmodeller har hver sine spesielle fordeler. Foto: Produsentene
DYRE OG IMPONERENDE: Garmin og Polars toppmodeller har hver sine spesielle fordeler. Foto: Produsentene Vis mer

En sykkelcomputer er et elektronisk verktøy som lar deg måle prestasjoner når du er ute og sykler.

En liten enhet med skjerm viser deg data om syklingen din. Denne kommuniserer med diverse sensorer, som fartsmåler festet til hjulet, tråkkfrekvensmåler festet til pedalen og hjertefrekvensmåler.

Hvorfor sykkelcomputer? Poenget er å gjøre turer og trening med sykkel mer morsomt og inspirerende ved å måle distanse, tid og fart med mer.

De avanserte modellene lar deg dessuten legge opp treningsruter, analysere treningsresultater og sammenligne dem med andre syklister på nett.

Testvinnere: To av sykkelcomputerne får terningkast seks.

Testvinner ble Garmin Edge 800.

Også Polar RCX5 får toppkarakter av testpanelet.

To computere får terningkast fem, Garmin Edge 200 og Sigma BC 2209.

Hva skiller computerne fra hverandre? De helt elementære funksjonene, som alle computerne i denne testen har, er fartsmåler, gjennomsnitts- og topphastighet, tripdistanse, klokke, total distanse og løpende tid.

Utover det er det store forskjeller i funksjonalitet. Jo mer du betaler, jo mer avansert utstyr får du. De dyreste modellene har pulsklokke, høydemåler og GPS med kart som du kan navigere etter. De lar deg planlegge ruter, analysere dataene på nett og se utviklingen din over tid.

Hva som passer for deg kommer an på hvor opptatt du er av å måle resultater, og hvor mye du er villig til å betale for moroa.

Finn ut hvilke funksjoner du faktisk kommer til å bruke, og sats på en computer som ligger nærmest opp til ditt bruksområde. Da slipper du å betale for en masse funksjonalitet som du likevel ikke bruker.

Disse testet Tre milslukere har syklet til månen og tilbake (nesten) for å teste elektronikken for deg. Julie Mowinckel trener til halv-ironman 2012, er medisinstudent og har instruktørerfaring fra løping, seiling og fallskjermhopping.

TEST: Vi har testet åtte sykkelcomputere. To får terningkast seks.  FOTO: Produsentene
TEST: Vi har testet åtte sykkelcomputere. To får terningkast seks. FOTO: Produsentene Vis mer

Karianne Evje Skiaker er triatlet, terrengsyklist og jurist med to merker fra sykkelbirken. Maren Haugeto er journalist i Shape Up og landeveiens skrekk på to hjul.


Les også:
Slik unngår du numment underliv
Vi har testet pulsklokker med GPS
Slik skifter du enkelt dekk på sykkelen
Denne sykkeljakken får terningkast seks
Vi har testet åtte terrengsykler

Saken ble opprinnelig skrevet av Shape-Up for Klikk.no. Les her.

Garmin Edge 800 Testens vinner. Denne har alt! Karakter: 6/6 Produsent: Garmin Pris: 4465 Polar RCX5 Mye funksjonalitet knyttet til pulsmåling Karakter: 6/6 Produsent: Polar Pris: 3897 Sigma BC 2209 Den litt beskjedne innpakningen skjuler mye funksjonalitet Karakter: 5/6 Produsent: Sigma Pris: 1999 Garmin Edge 200 Bra skjerm og intuitiv i bruk. Karakter: 5/6 Produsent: Garmin Pris: 1265 Cateye Micro Wireless Grunnleggende funksjoner, presentert på en oversiktlig måte. Karakter: 4/6 Produsent: Cateye Pris: 599 Sigma BC 1609 Studentkupp! Karakter: 4/6 Produsent: Sigma Pris: 449 Cateye Strada Double Wireless Den er lik Strada Wireless, men koster 300 kr mer. Karakter: 3/6 Produsent: Cateye Pris: 899 Cateye Strada Wireless Enkel computer med litt mer enn basisfunksjonene. Karakter: 3/6 Produsent: Cateye Pris: 599

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media