De enkleste pastarettene

Italiensk mat på sitt beste.

ENKEL PASTA TIL MIDDAG: Se hvor enkelt en pastamiddag kan være. Og så god! Illustrasjonsfoto: colourbox.no
ENKEL PASTA TIL MIDDAG: Se hvor enkelt en pastamiddag kan være. Og så god! Illustrasjonsfoto: colourbox.noVis mer

Pasta skal være enkelt.

Derfor elsker vi retter som spagetti carbonara og pasta med verdens beste kjøttboller.

Mange finner ut at italiensk mat er svaret på hverdagsutfordringene. Og det er slett ikke uten grunn. Stylobatet i det italienske mattempelet heter enkelt og raskt. Oppfyller ikke oppskriften de to kravene, får det heller ingen plass innenfor søylene.

Tenk bare på pizza! Og her kommet et tips til alle latsabber i samme slengen: Om du ikke gidder å lage pizzabunn (for alle klarer å lage pizzabunn med denne oppskriften), kan du gjøre sånn som jeg har gjort. Jeg kjøper de store, flate, runde tyrkiske brødene (som selges i plastposer) og bruker dem som bunn. På med tomatsaus, ost og påleggsskinke, så er du i mål med pizzaen på to minutter. Det er italiensk det!

Så var det pastaen da. Den oppskriften jeg vil promotere i dag, havner på den lista over pastaoppskrifter som liksom ikke trenger oppskrift. I dette gode selskapet finner vi oppskriften på pasta med erter og bacon, pasta Italia med soltørkede tomater, paprika og kylling, pasta med kantareller og lang rekke andre herligheter.

Persille er det nye pepperet For meg er persille det nye pepperet. Det var Simon Hopkinson som gjorde utslaget (han med den makeløse oppskriften på ovnsbakt kylling). I den glitrende, lille boka «Roast Chicken and Other Stories» står det et sted at folk ikke lenger vet hva persille smaker. Om folk bruker den i det hele tatt, er det bare noen få unnselige kvaster til pynt. Poenget er: Bruk mer! Bruk masse!

Og jeg har tatt ham på ordet. Nesten all pasta jeg lager nå for tida, nærmest uansett, blir blandet med en solid neve med finhakket persille. Og det gjør underverker på humøret, utseendet og smaken.

Nedenfor finner du min nye hverdagshelt, pasta med persille, hvitløk og tomat, samt en like enkel oppskrift på laks og pasta og saltimbocca.

Og med det håper jeg at du går og kjøper deg en persillekvast og starter et nytt og grønnere liv.

Les også:
Pasta med kantareller
10 retter med kjøttdeig
Gryterettene som redder hverdagen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.