STORE FORSKJELLER: Det er kotyme å gi tips for god servide på restauranter. Men det er stor forskjell på hvor mye de forskjellige nasjonalitetene gir.  Foto: NTB Scanpix
STORE FORSKJELLER: Det er kotyme å gi tips for god servide på restauranter. Men det er stor forskjell på hvor mye de forskjellige nasjonalitetene gir.  Foto: NTB ScanpixVis mer

De er gjerrigst i Europa

Nei, det er ikke svenskene. 

IDet er skikk og bruk å gi driks når du er ute og reiser. I drosja, på restauranten, og til gutta som bærer opp bagasjen din til hotellrommet.

Men hvor mye skal du gi?

Det varierer veldig fra land til land, og også på hvem som gir.

Svensk gjerrighet

En undersøkelse gjort blant hotellpersonale rundt om i Europa, gir noen overraskende svar.

Svenskene, som jo har et bastant rykte på seg for å være gjerrige, viser seg faktisk å være overraskende spandable.

Ifølge undersøkelsen, er det bare britene som overgår svenskene i tipsing.

Nordmenn er langt mer gjerrige skal vi tro hotellpersonalet som har svart på undersøkelsen. Mens 37 prosent anser britene som de mest giverglade, foran svenskene på 15 prosent, havner norske reisende nede på en sjetteplass. Bare fire prosent av de spurte mener norske turister er blant de beste tipserne.

Tyrkere og spanjoner er de turistene som, fortsatt i følge undersøkelsen, gir desidert minst i tips.

Bruker mest - og minst

Også når det gjelder forbruk på ferien, havner oljerike nordmenn utenfor pallen. Igjen er dert britene som topper, foran russere og svensker. Norske turister blir rangert på en femteplass på forbrukstoppen, rett etter amerikanerne.

Ifølge undersøkelsen er det finnene som bruker minst penger på seg selv når de ferier i Europa.