Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

De fire beste brukte familiebilene

Dette må du sjekke før du kjøper Passat, Avensis, Mazda 6 eller Mondeo.

BUNNSOLID: En brukt Toyota Avensis er noe av det sikreste og familibilkjøpet du kan gjøre. FOTO: Terje Bjørnsen
BUNNSOLID: En brukt Toyota Avensis er noe av det sikreste og familibilkjøpet du kan gjøre. FOTO: Terje Bjørnsen Vis mer

Hvis du har vært på jakt etter en brukt familiebil i prisleiet mellom 100 000 og 200 000 kroner, kan du knapt ha unngått å kikke på enten en Passat, Mondeo, Mazda 6 eller en Avensis - eller kanskje dem alle.

Alle disse bilene satte på ulike måter en ny standard for sine respektive merker da de ble lansert, og oppleves selv i dag som ganske moderne konstruksjoner. Alle har god plass og er på den måten godt tilpasset den norske kjernefamilien.

Deilig å kjøre Mondeo Utover dette byr de på forskjellige egenskaper. Ford Mondeo er den kjøreglade av de fire, med presis styring og et chassis få fra samme tidsepoke kan matche. Samtidig byr den på fin komfort og en langt bedre opplevd kvalitetsfølelse enn sine forgjengere.

Les også om tre rimelige brukte SUVer

Bunnsolid Avensis Toyota Avensis er det bunnsolide valget, og kanskje et av de tryggeste bruktbilkjøpene du kan gjøre. Denne satte en ny standard for Toyota, med et mer eksklusivt utseende enn tidligere. Dette ble fulgt opp innvendig med god materialkvalitet og likhetstrekk fra konsernstorebror Lexus. Avensisen byr også på meget gode plassforhold. Dieselmotorene imponerer med lavt forbruk, begrenset støy og fleksibel kraftutvikling.

Dynamisk Mazda 6 Mazda 6 tok over etter velkjente 626, og ble umiddelbart sett på som et spennende valg i denne klassen. Veiegenskapene er sikre og presise, og faktisk på linje med de Ford Mondeo kan by på. Utseendet er dynamisk og moderne, og interiøret følger opp. Tolitersdieselen på 121 hester er det mest fornuftige motorvalget, men også den bensindrevne 1,8-literen på 120 hester er et friskt alternativ.

Slik får du en Mercedes til Golf-pris

Plass og komfort i Passat Volkswagen Passat er tradisjonelt blant de mest solgte bilene i Norge - år etter år . Gedigen plass, god komfort og et moderne design har vært blant dens varemerker, og norske kjøpere trykker den fortsatt tett til sitt bryst. Motorutvalget er bredt, og spenner fra 100 til 275 hestekrefter. En joker Passaten har i ermet, er at firehjulsdrift-systemet i disse årgangene er av ekte Quattro-sort, siden bilen ble bygget på samme plattform som Audi A6.

Uansett hvilken av disse du velger å kikke nærmere på, og kanskje også kjøpe, lønner det seg å gjøre litt research på forhånd. I sakene under finner du historikk, testfakta og vanlige feil/mangler på de respektive modellene.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Mazdas høydepunkt Den første Mazda 6 fra 2002 til 2007 hadde et knippe unike egenskaper. Derfor er den et spennende og godt valg som bruktbil i familieklassen. Derfor bør du kjøpe en brukt Mondeo Forrige generasjon Ford Mondeo var en av de aller beste familiebilene på markedet. Slik gjør du et bruktkupp på Passat Kjøp gjerne en brukt Passat, men sjekk dette først. Det tryggeste bruktbilkjøpet Forrige generasjon Toyota Avensis var Toyota-kvalitet av beste merke. Men det er et par ting du skal passe på.

POPULÆRE: Disse fire bruktbilene er veldig populære på bruktmarkedet, og framstår som gode kjøp dersom du er litt påpasselig. FOTO: Terje Bjørnsen
POPULÆRE: Disse fire bruktbilene er veldig populære på bruktmarkedet, og framstår som gode kjøp dersom du er litt påpasselig. FOTO: Terje Bjørnsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media