Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

De innrømmer ikke feil og svakheter. - Min erfaring er at narsissistiske trekk i forhold er veldig vanlig

- Hvis man treffer en narsissist, skal man løpe så fort man kan.

FARESIGNALER: For en narsissist er det viktig å gjøre andre misunnelige, eller selv å bli beundret. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
FARESIGNALER: For en narsissist er det viktig å gjøre andre misunnelige, eller selv å bli beundret. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer

Narsissisme innebærer at man har et behov for å føle seg overlegen i forhold til andre. Man ser på seg selv som helt unik og man har rett til alt man har lyst på. Man kan også kjenne skam, og for å holde disse skamfølelsene unna kan narsissisten bli svært sint, manipulere og skylde på andre, lyve og bli voldsom.

En narsissist vil aldri innrømme – verken for seg selv eller andre - at hun/han har feil eller svakheter. Alt handler om å utnytte andre for egen vinning, og å fremstå med en perfekt fasade utad.

- Følelsesregisteret til disse personene er på omtrent samme modenhetsnivå som hos toåringer. Hvis man treffer en narsissist, skal man løpe så fort man kan, for de er hensynsløse og farlige og etterlater seg en «slagmark», sier Monica Emanell, som er sertifisert psykolog med eget mottak i Stockholm.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 MÅNED*

PRØV 1 MÅNED FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr 1 måned. 0,03 kr per dag

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99 kr/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 per dag

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for 1 år. 2,18 kr per dag

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?