De kom 700,3 kilometer på en tank

Satte rekord, men dette er ingen vanlig elbil.

700 KILOMETER: Marius Bornstein og Arnt Gjøran Hartvig kjørte 700 kilometer på en tank, og selv da var den ikke tom. Foto: SHOT ON GOPRO
700 KILOMETER: Marius Bornstein og Arnt Gjøran Hartvig kjørte 700 kilometer på en tank, og selv da var den ikke tom. Foto: SHOT ON GOPRO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Marius Bornstein og Arnt Gjøran Hartvig heter de to som akkurat har gjennomført rekordturen. Bornstein har tidligere bevist at det er mulig å kjøre fra Oslo til Monaco med en el-brenselcellebil.

Nå har de bevist at det lar seg gjøre å kjøre enda lenger, til og med lenger enn hva bilen egentlig skal kunne.

Overraskende Bornstein og Hartvig hadde som mål å kjøre fra Oslo og helt til København på en tank, noe de i utgangspunktet var litt skeptiske til om ville gå. Da de kom frem innså de at tanken faktisk hadde enda mer å gå på.

- Vi trodde det skulle holde hardt til København, men da vi kom dit skjønte vi at det var potensiale for å komme seg videre på samme tank. Vi hadde en liten sightseeing i København før vi satt kursen mot Malmø og vårt nye mål om å klare 700 km. Da vi ankom fyllestasjonen i Malmø hadde vi enda noen få mil å gå på, sier Bornstein.

Tesla Model S P85, som har blitt en stor suksess i Norge, har en beregnet rekkevidde på cirka 500 kilometer. Den lange rekkevidden er en stor del av grunnen til at den har blitt så populær. Nå har den altså fått en konkurrent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer