Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

De kuleste designmøblene for barn

Det anerkjente magasinet «Junior» har kåret de beste designproduktene for barn.

KUL DESIGN FOR BARN: Fra venstre: stolen Stokke Tripp trapp, sengen Bloom Alma Papa Crib og sengen Beaneasy Dream. Foto: Produsentene
KUL DESIGN FOR BARN: Fra venstre: stolen Stokke Tripp trapp, sengen Bloom Alma Papa Crib og sengen Beaneasy Dream. Foto: Produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det engelske foreldremagasinet «Junior» har kåret de peneste og mest funksjonelle designproduktene for barn.

«Junior Design Awards» omfatter en rekke kategorier, fra beste seng, stellebag og leketøy til barnestol og vogn - en rekke flotte produkter designet for å gjøre barnets liv litt vakrere.

Morsomt nok er norske Stokke med på listen med flere av sine produkter, og deres kjente stol Tripp Trapp har blant annet blitt kåret til «beste nye på markedet» med modellen Stokke Tripp Trapp Exclusive, i trematerialet amerikansk valnøtt.

Stokke høyt opp Stolen får også merkelappen «Highly commended» eller «sterkt anbefalt» i kategorien beste barnestol-design. Også barnesengen Stokke Sleepi og vognen Stokke Xplory er med på listen over utvalgte produkter med god design.

Kristin Stormanger, kategoridirektør i Stokke, synes, ikke overraskende, at det er svært gledelig at tre norskutviklede produkter har blitt lagt merke til.

- Dette er en bransje med vanvittig mange produkter, og det er tøff konkurranse i markedet, så det er morsomt at vi er med å sette norsk desing på dagsorden, sier hun til Foreldre & Barn. .

Beste designprodukter Under ser du bilde av vinnerne og noen av de produktene som Junior har trukket frem i årets «Junior Awards».

Oversikt over vinnerproduktene i alle kategorier finner du på Juniors nettsider.

Beste babystoldesign Vinner:

BESTE NYE: Stolen «Exclusive Tripp Trapp» fra norske Stokke er kåret som beste nye produkt på markedet av magasinet Junior. Foto: Stokke.no
BESTE NYE: Stolen «Exclusive Tripp Trapp» fra norske Stokke er kåret som beste nye produkt på markedet av magasinet Junior. Foto: Stokke.no Vis mer

BabyBjørn Appetite barnestol www.babybjorn.com

Enkel å legge sammen, kompakt og lett, og stolen har elegant utseende og praktiske funksjoner, ifølge Junior.

Dommernes kommentar:

«Vi elsker de kule, rene linjene til denne minimalistisk-utseende barnestolen. Den er forfriskende enkel, men samtidig svært nyskapende. En frisk, moderne vri på tradisjonelle høye stoler.»

Sterkt anbefalt:

Stokke Tripp Trapp www.stokke.no

ÅRETS BESTE DESIGN: Denne stolen fra Babybjørn vant beste design for barnestol av Junior Awards. Foto: Babybjorn.com
ÅRETS BESTE DESIGN: Denne stolen fra Babybjørn vant beste design for barnestol av Junior Awards. Foto: Babybjorn.com Vis mer

Tripp Trapp-stolen ble skapt i 1972 av designeren Peter Opsvik.

Han ble inspirert av sin egen sønn, Tor, som strevde med å finne en god sittestilling ved familiens bord. Ettersom han hadde vokst ut av sin gammeldagse barnestol, men stadig var altfor liten til å sitte på en voksenstol, ble Tor sittende og dingle med føttene og streve for å nå opp til bordet. Derfor designet Opsvik en stol som kan følge barnet fra baby til voksen.

- Samspillet med barnet har fokus i alle våre produkter, forteller Kristin Stormanger i Stokke.

- Men vi ser at det er store forskjeller mellom land, noe som kan være utfordrende. Tripp trapp selger best i Tyskland og Danmark, i tillegg til Norge. Vi i Skandinavia tenker at barnet skal sitte sammen med resten av familien å spise middag, men det er ikke alle stederman legger vekt på at en babystol skal ha dén funksjonen. I mange land er det gjerne slik at barna sitter med middagen på et brett foran tv-en, dessverre.

Med over 6 millioner produserte stoler, er Tripp Trapp det mest solgte møbelet i Norge og en av våre store eksportartikler.

Også anbefalt:

MORSOM DESIGN: «Elegant, subtil og sofistikert», skriver Junior om denne barnestolen fra Chicco. Foto: Chicco.co.uk
MORSOM DESIGN: «Elegant, subtil og sofistikert», skriver Junior om denne barnestolen fra Chicco. Foto: Chicco.co.uk Vis mer

Chicco-I-Sit www.chicco.co.uk

Beste barnevogn-design Vinner:

Silver Cross Surf www.silvercross.co.uk

Selve symbolet på moderne stil og funksjonalitet. Surf kan brukes fra fødselen av. Ultrakompakt - den passer inn i en klassisk Mini - og lett. Du kan også mikse og matche i forskjellige farger, skriver Junior.

Dommernes kommentar:

«Det er flott å se en slik moderne look fra en gammel merkevare. Vi elsket kule designdetaljer som den fikse, runde handlekurven».

Sterkt anbefalt:

BESTE BARNESENG-DESIGN: Sengen Bloom Alma Papa Crib finnes i te ulike farger.  Foto: Bloombaby.com
BESTE BARNESENG-DESIGN: Sengen Bloom Alma Papa Crib finnes i te ulike farger. Foto: Bloombaby.com Vis mer

Stokke Xplory www.stokke.no

Phil & Teds Vibe www.philandteds.com

Beste babyseng-design Vinner: Bloom Alma Papa Crib www.bloombaby.com

Sengen kan foldes ned til en superkompakt størrelse, uten at det går ut over stilen. Med rene og moderne linjer, har den to madrass-høyder og kan forvandles til en dagseng, skriver Junior.

Dommerens kommentar:

«Den sammenleggbare mekanismen er en smart løsning for moderne livsstil. Den har et minimalistisk utseende, med en touch av kreativitet».

Sterkt anbefalt: Beaneasy Dream www.beaneasy.nl

NORSK DESIGN: Stokke Sleepis myke former falt i smak i Juniors redaksjon. Foto: Stokke.no
NORSK DESIGN: Stokke Sleepis myke former falt i smak i Juniors redaksjon. Foto: Stokke.no Vis mer

Også anbefalt: Stokke Sleepi www.stokke.no

Junior berømmer sengens myke former, som de mener gir den et drømmende uttrykk. Designen er også veldig allsidig, med justerbare madrasshøyder. Sengen kan også forvandles til en småbarns-seng for barn opp til 7 år, og til en dagseng.

Kristin Stormanger i Stokke forklarer at sengen har hjul, så foreldrene kan dra den med seg hvor de vil i hjemmet.

- Barnets kontakt med den voksne står sentralt i alle produktene fra Stokke, bemerker Stormanger.

Les også:
Test av barnevogner
Disse barnemøblene lager du selv
Slik kjøper du brukt barnevogn
Spar penger på babyutstyr

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

KUL DESIGN FOR BARN: Fra venstre: stolen Stokke Tripp trapp, sengen Bloom Alma Papa Crib og sengen Beaneasy Dream. Foto: Produsentene
KUL DESIGN FOR BARN: Fra venstre: stolen Stokke Tripp trapp, sengen Bloom Alma Papa Crib og sengen Beaneasy Dream. Foto: Produsentene Vis mer
KULE BARNEVOGNER: Fra venstre: Stokke Xplory, Phil & Teds Vibe, og til høyre vinneren, Silver Cross Surf.Foto: Produsentene
KULE BARNEVOGNER: Fra venstre: Stokke Xplory, Phil & Teds Vibe, og til høyre vinneren, Silver Cross Surf.Foto: Produsentene Vis mer