Du leser nå Dagbladet Pluss

De med best råd er de dårligste betalerne

En av tre ungdommer betaler ikke i tide.

SLØVE UNGDOMMER Over 30 prosent av norske ungdommer mellom 22 og 29 år har fått purringer på ubetalte regninger. - Det skyldes nok både sløvhet og at mange ikke tar inn over seg konsekvensene av at de ikke betaler i tide, sier forbrukerøkonom Elin Reitan. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SLØVE UNGDOMMER Over 30 prosent av norske ungdommer mellom 22 og 29 år har fått purringer på ubetalte regninger. - Det skyldes nok både sløvhet og at mange ikke tar inn over seg konsekvensene av at de ikke betaler i tide, sier forbrukerøkonom Elin Reitan. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(Dagbladet): En fersk undersøkelse TNS Gallup har utført for Nordea, viser at 36 prosent av norske 26-29-åringer har fått purringer fordi de ikke har betalt regningene sine.

I aldersgruppa 22-25 år svarer 31 prosent det samme.

- Dette handler nok både om sløvhet og at mange ikke tar inn over seg konsekvensene av ikke å betale i tide.

- Jeg tror mange unge kan få seg et sjokk når de oppdager at de sliter med få lån eller telefonabonnement hvis det har gått så langt at de har fått en betalingsanmerkning, sier Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

De med høyest inntekt (over 400 000 kroner) får oftere purringer enn de som tjener minst (under 200 000 kroner).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.