De mest pålitelige bilene

Nesten 50 000 bileiere har lagt grunnlaget for en omfattende statistikk.

VINNEREN: Peugeot 107 ble rangert som den mest pålitelige bilen av alle. Foto: Peugeot
VINNEREN: Peugeot 107 ble rangert som den mest pålitelige bilen av alle. Foto: PeugeotVis mer

Mer enn 47 000 britiske bileiere har svart på spørsmål om sine til sammen 57 182 biler i forbrukermagasinet «Which?» sin nye undersøkelse.

Spørsmålene dreier seg om alt fra drivstofføkonomi og reparasjoner til brukervennlighet og lettkjørthet. Til sammen skal dette gi en total og uavhengig vurdering av hvordan bilene er å leve med i det lange løp.

Lista over de åtte vinnerne du finner nederst, tar imidlertid bare for seg pålitelighet. Det vil si hvor mange prosent av bileierne som har opplevd verkstedbesøk det siste året.

Bilene i undersøkelsen kjørte til sammen drøye 728 millioner kilometer i fjor. Det tilsvarer 18 000 ganger rundt jorda - eller 947 ganger fram og tilbake til månen. Britiske bilkjøpere velger litt annerledes enn nordmenn, og dieselandelen i undersøkelsen var på 44 prosent. 54 prosent var rene bensinbiler, mens de to siste prosentene dreide seg om hybrider.

Japanerne leder fortsatt I årets undersøkelse er bilene delt inn i åtte forskjellige klasser, og som vi har sett i mange andre kvalitetsundersøkelser tidligere, er det japanske biler som gjør det best. I hele seks av de åtte klassene finner vi japanske biler på topp. Toyota er merket som kommer best ut totalt sett, med tre av de åtte mest pålitelige bilene.

Franske biler har lenge hatt et litt frynsete kvalitetsrykte, men nå ser det i det minste ut til at man kan friskmelde én modell.

Peugeot 107 ble nemlig bilen med best kvalitet både i den såkalte superminiklassen og totalt. Det er imidlertid verdt å nevne at dette er en bil som er utviklet i samarbeid med Toyota, og som i stor grad består av Toyota-deler.

Et annet interessant poeng undersøkelsen viser, er at skepsisen mange har hatt til hybridenes driftssikkerhet ikke stemmer med virkeligheten. To av modellene på topplista er nemlig hybrider.

Vinnerne Dette er vinnerne i de forskjellige klassene, og hvor mange prosent av bilene som var uten feil:

Minibiler: Peugeot 107, 99%

Mellomklasse: Toyota Auris Hybrid (2010-2013) 98%

Storbiler: Honda Insight (2009-) 98%

PÅLITELIGE HYBRIDER: Mange har vært redde for at de ekstra komponentene i hybrider skal gjøre dem upålitelige, men «Which?» sin nye undersøkelse viser noe annet. Foto: Petter Handeland
PÅLITELIGE HYBRIDER: Mange har vært redde for at de ekstra komponentene i hybrider skal gjøre dem upålitelige, men «Which?» sin nye undersøkelse viser noe annet. Foto: Petter Handeland Vis mer

Luksusbiler: Audi A6 (2004-2011) 95%

Stasjonsvogner: Toyota Avensis Tourer (2009- bensinmodeller) 98%

MPV: Toyota Verso-S (2011-) 96%

4x4s/SUV: Nissan Qashqai (2007- bensinmodeller) 96%

Sportsbiler: Mazda MX-5 (2005-) 97%

Les også:
Disse bilene har mest støy
Bilene som har fått terningkast seks
Så fort kan du kjøre forbi fotoboksen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.