«De modige menns bru» er laget av glass, og når du går over ser du 180 meter rett ned

Er 300 meter lang og den første glassbrua i Kina.

GLASSBRU: Den nyåpnede hengebrua Haohan Qiao er ikke for pyser. Så betyr også Haohan Qiao «De modige menns bru», et navn den 300 meter lange brua bære med rette. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
GLASSBRU: Den nyåpnede hengebrua Haohan Qiao er ikke for pyser. Så betyr også Haohan Qiao «De modige menns bru», et navn den 300 meter lange brua bære med rette. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Den nyåpnede hengebrua Haohan Qiao er ikke for pyser. Så betyr også Haohan Qiao «De modige menns bru», et navn den 300 meter lange brua bære med rette.

For gulvet er av glass, og når du går over ser du 180 meter rett ned i avgrunnen.

Brua som krysser ei kløft i nasjonalparken Shiniuzhai i Hunan-provinsen, er ifølge The Guardian den første høythengende glassbrua i Kina.

Opprinnelig gikk det ei bru av tre over kløfta. En del av denne ble byttet ut med glass i 2014, før det ble bestemt at hele brua skulle gjøres om til en attraksjon av glass.

Glass i høyden Selv om du kanskje vil føle at knærne svikter om du beveger deg ut på glasskonstruksjonen, skal det være helt trygt å gå over betrygger utbyggerne.

Hver og en glassplate er 2,4 centimeter tykk, og 25 ganger sterkere enn vanlig glass.

Brua tåler selv at turister hopper på den, skal en av konstruksjonsarbeiderne ha sagt til statseide China News Service, ifølge CNN.

Selv om «De modige menns bru» er Kinas første hengebru av glass, får den ikke sole seg i glansen veldig lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.