GLASSBRU: Den nyåpnede hengebrua Haohan Qiao er ikke for pyser. Så betyr også Haohan Qiao «De modige menns bru», et navn den 300 meter lange brua bære med rette. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
GLASSBRU: Den nyåpnede hengebrua Haohan Qiao er ikke for pyser. Så betyr også Haohan Qiao «De modige menns bru», et navn den 300 meter lange brua bære med rette. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

«De modige menns bru» er laget av glass, og når du går over ser du 180 meter rett ned

Er 300 meter lang og den første glassbrua i Kina.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Den nyåpnede hengebrua Haohan Qiao er ikke for pyser. Så betyr også Haohan Qiao «De modige menns bru», et navn den 300 meter lange brua bære med rette.

For gulvet er av glass, og når du går over ser du 180 meter rett ned i avgrunnen.

LUFTIG GÅTUR: Brua som krysser ei kløft i nasjonalparken Shiniuzhai i Hunan-provinsen, er ifølge The Guardian den første høythengende glassbrua i Kina. Foto: CHINA DAILY / REUTERS / NTB SCANPIX
LUFTIG GÅTUR: Brua som krysser ei kløft i nasjonalparken Shiniuzhai i Hunan-provinsen, er ifølge The Guardian den første høythengende glassbrua i Kina. Foto: CHINA DAILY / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Brua som krysser ei kløft i nasjonalparken Shiniuzhai i Hunan-provinsen, er ifølge The Guardian den første høythengende glassbrua i Kina.

Opprinnelig gikk det ei bru av tre over kløfta. En del av denne ble byttet ut med glass i 2014, før det ble bestemt at hele brua skulle gjøres om til en attraksjon av glass.

Glass i høyden Selv om du kanskje vil føle at knærne svikter om du beveger deg ut på glasskonstruksjonen, skal det være helt trygt å gå over betrygger utbyggerne.

Hver og en glassplate er 2,4 centimeter tykk, og 25 ganger sterkere enn vanlig glass.

IKKE FOR PYSER: Selv om du kanskje vil føle at knærne svikter om du beveger deg ut på glasskonstruksjonen, skal det være helt trygt å gå over betrygger utbyggerne. Hver og en glassplate er 2,4 centimeter tykk, og 25 ganger sterkere enn vanlig glass. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
IKKE FOR PYSER: Selv om du kanskje vil føle at knærne svikter om du beveger deg ut på glasskonstruksjonen, skal det være helt trygt å gå over betrygger utbyggerne. Hver og en glassplate er 2,4 centimeter tykk, og 25 ganger sterkere enn vanlig glass. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Brua tåler selv at turister hopper på den, skal en av konstruksjonsarbeiderne ha sagt til statseide China News Service, ifølge CNN.

Selv om «De modige menns bru» er Kinas første hengebru av glass, får den ikke sole seg i glansen veldig lenge.

Som Dagbladet tidligere har skrevet er kineserne i gang med å bygge enda hengebru av glass i nasjonalparken Shiniuzhai: 380 meter lang hengende 300 meter over bakken, skal den tåle 800 personer og bli lengst og høyest i verden.

Luftige turer Til sammenlikning er USAs Grand Canyon Skywalk 21 meter lang og stikker 219 meter ut over avgrunnen, mens du ved Glacier Skywalk i Alberta i Canada går en runde på 35 meter og ser rundt 280 meter rett ned.

Kunne du tenke deg en luftig opplevelse ikke fullt så langt unna Norge: Caminito del Rey i Spania, var lenge regnet som «verdens farligste fottur».

Det er den ikke lenger. Stien som henger i en loddrett fjellvegg er restaurert, og den 28. mars i år åpnet den på nytt etter å ha vært stengt de siste 15 åra.