Reise:

- De nektes flyturen fordi de ikke kjenner til dette

Nyhetene som redder reisene dine når du skal reise i 2019.

Nytt og nyttig i 2019: Få med deg de viktige nyhetene for reiseåret 2019. Det kan gjøre at du slipper unna trøbbel. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Nytt og nyttig i 2019: Få med deg de viktige nyhetene for reiseåret 2019. Det kan gjøre at du slipper unna trøbbel. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Lufthavn bygges ut, reglene for USA-reiser strammes inn, og Norge får en rekke nye flyreiser.Dette er noen av de viktigste reisenyhetene for 2019. Her gir vi deg en oversikt som kan være nyttig ved inngangen til det nye året.

USA-reiser

Amerikanske myndigheter har nylig innført nye regler som gjør at du må bestille og få godkjent et såkalt ESTA-skjema seinest 72 timer før avreise. Dersom dette ikke er i orden så blir du stoppet før avreise fra Norge.Glem heller ikke at nødpass ikke gjelder for reiser til USA. Men denne - for mange - ukjente passavtalen kan redde reisen din til USA.

- Jeg bekrefte at det skjer fra tid til annen at passasjerer ikke får reise pga. at de ikke har papirene i orden. Vi vet som regel ikke årsaken til at noen får avslag eller forsinket svar. Vi har ikke anledning til å akseptere noen uten de nødvendige reisepapirer, sier pressesjef Knut Morten Johansen i SAS.

Nye flyruter

Flyselskapet SAS starter i 2019 en rekke nye direkteruter fra Norge.Fra Oslo:Antalya: start 13. april 2019Faro: 28. juni–9. august 2019Fra Bergen:Alanya (Gazipasa): 2. juli–6. august 2019Nice: 30. juni–4. august 2019Fra StavangerAlanya (Gazipasa): 4. juli–8. august 2019

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer