De neste månedene reiser nordmenn til de sju store øyene i Atlanterhavet

Stor guide: Du finner alltid en øy som passer for deg.

TENERIFE: Den største kanariøya har også mest å vise fram. Men du finner selvfølgelig også milevis med strender der du kan bolte deg i bølgene. Her fra stranda i  Los Christianos sør på den mest solsikre delen av øya. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
TENERIFE: Den største kanariøya har også mest å vise fram. Men du finner selvfølgelig også milevis med strender der du kan bolte deg i bølgene. Her fra stranda i Los Christianos sør på den mest solsikre delen av øya. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Kanariøyene er feriefavoritten i vinterhalvåret. Ikke til noe annet sted reiser det flere normenn disse månedene.

Men de sju store øyene i Atlanterhavet er totalt forskjellige.

Frodige grønne og tilbakelente La Palma, historiske Tenerife, travle og fjellfylte Gran Canaria, vulkanlavaøya Lanzarote, sportsøya  Fuerteventura som nesten er helt flat, og lille El Hierro med fyrtårnet som var den siste utpost for reisen over Atlanterhavet.

Du finner alltid en øy som passer for deg; enten du vil ha en badeferie med fart og moro, en romantisk ferie for to, eller en aktiv ferie med fotturer og vannsport. 

Her er de beste tipsene til opplevelser det er verdt å fortelle om når du kommer hjem fra Kanariøyene. Fra størst til minst.

1 TENERIFE Den største kanariøya har også mest å vise fram: Som Spanias høyeste fjell Teide på 3718 meter over havet, med nasjonalparken Las Canadas som er Spanias mest besøkte.

De store feriestrendene, Playa de las Americas og Los Cristianos ligger i sør, som er den mest solsikre delen av øya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer