DIESELGATE: Selv om Volkwagens nyeste bilmodeller er frikjent, er det ingen tvil om at dieselgate-skandalen har gitt merket en alvorlig ripe i lakken. Foto: Afp
DIESELGATE: Selv om Volkwagens nyeste bilmodeller er frikjent, er det ingen tvil om at dieselgate-skandalen har gitt merket en alvorlig ripe i lakken. Foto: Afp Vis mer

De nye VW-motorene er frikjent

Hvis du var i tvil om din splitter nye VW-er berørt av dieselgate-skandalen kan du puste lettet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dinside I følge VW-gruppens ferske pressemelding har tyske transportmyndigheter nå godkjent Volkswagens handlingsplan.

I følge Møllergruppen er det en bekreftelse på at ingen av de nye dieselmotorene som nå er i salg i Norge er berørt av skandalen. De nye bilene har en såkalt Euro 6-motor, mens det er Euro 5-motorene som er omfattet av skandalen.

Som vi tidligere har nevnt vil alle berørte bileiere bli kontaktet av Volkswagen, og det er greit å minne på bilene teknisk sett er helt sikre, og kan benyttes som vanlig.

Utålmodig: Sjekk om din bil er berørt

Travle tider ... Volkswagen-konsernet vil tilbakekalle 8,5 millioner biler i Europa, hvorav rundt 150.000 befinner seg i Norge.

Les også: Vil kreve 168 årsverk å fikse ...

- Gårsdagens viktige nyhet fra Volkswagen AG er todelt. KBA godkjente handlingsplanen som ble leverte forrige uke, og det bekreftes nok en gang at nye biler vi selger i Norge ikke er berørt av denne saken. Vi kan dermed avfeie de siste dagers spekulasjoner i media rundt dette, sier administrerende direktør i Harald A. Møller AS, Terje Male i pressemeldingen.

Som Dinside tidligere har fortalt er den planlagte startdatoen for retting av feilen januar 2016, og jobben vil være todelt: Enkelte kunder får kun oppgradert bilens programvare, mens andre biler også må bytte/få satt inn en motordel.

Utbedringene skal uansett gjøres uten kostnad for kunden.

Les mer om Volkswagen-skandalen her!

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer