SA OPP OG DRO UT: Erin McNeaney og Simon Fairbairn lever av blogging og app-design mens de reiser verden rundt. Her avbildet i Wadi Rum i Jordan. Foto: Never Ending Voyage.
SA OPP OG DRO UT: Erin McNeaney og Simon Fairbairn lever av blogging og app-design mens de reiser verden rundt. Her avbildet i Wadi Rum i Jordan. Foto: Never Ending Voyage.Vis mer

De sa opp jobben - slik hjelper nettet dem til å leve drømmen om et liv på reisefot

Møt de digitale nomadene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

William Thomsons dag starter omtrent klokken syv, med sin partner, Naomi Tipping, ved siden av seg i sengen. Deres lille datter ligger på den ene siden av dem, og vannspanielen deres, Alfie, ligger på den andre. Vekkeklokken deres pleier å enten være hunden som pistrer eller babyen som pludrer, ler han. Alle sammen drar til stranden for å gå en lang tur før frokost, og deretter begynner arbeidsdagen hans. Utsikten fra Thomsons kontor er ofte storslagen, men han prøver å ikke tenke så mye på det. Han driver et designfirma og jobber to intense tretimers økter mandag til fredag, før han drar inn mot en sjarmerende britisk kystby for å dra på oppdagelsesreise, eller tilbake til stranden for å svømme, padle med brett og surfe. Til høsten, når sjøen begynner å bli kald i Storbritannia, planlegger han og familien å dra til Spania og Portugal, hvor de har tenkt å fortsette med en lignende blanding av arbeid og lek hele vinteren. Hvis denne livsstilen høres idyllisk ut, kan det tenkes at du blir overrasket over å høre at Thomson og Tipping trenger bare å tjene litt over 600 britiske pund (ca. 7700 kroner) i måneden for å leve.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn