De ser pene ut, og smaker enda bedre

Muffins-oppskrifter til helgekosen.

(Allers): Ingen kan motstå hjemmebakte muffins med smaker som sjokolade, ananas eller eple og kanel med litt krem og pynt på ­toppen. Da blir det fest!

Sjokolademuffins med kirsebær (ca. 12 stk.)

• 100 g mykt smør
• 2 dl sukker
• 2 egg
• 1 ts vaniljesukker
• 4 ss kakao
• 2 dl hvetemel
• 1 ts bakepulver
• ca. 12-24 hermetiske kirsebær
• ¾ dl lake fra kirsebærene

Pynt:
• 2-3 dl kremfløte
• revet mørk sjokolade

1. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen under omrøring.

2. Bland alle tørre ingredienser, og sikt det forsiktig i deigen, bland i vekselvis med kirsebærlaken.

3. Fordel røren i stødige muffinsformer på muffinsbrett. Trykk ned 1-2 kirsebær i hver form.

4. Stek kakene midt i ovnen ved 200° i 12-15 minutter, eller til de akkurat er gjennomstekte.

5. Avkjøl på rist.

6. Pisk fløten til krem. Sprøyt den på hver muffins. Riv over rikelig med mørk sjokolade og server.

SJOKOLADEMUFFINS: Dette er muffins med litt voksen smak. Foto: ALL OVER PRESS
SJOKOLADEMUFFINS: Dette er muffins med litt voksen smak. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Tips: Du kan også bruke kirsebær i romlake i disse muffinsene.

Muffins med eple og kanel (ca. 12 stk.)

• 125 g smør
• 2 dl sukker
• 2 egg
• 4 dl hvetemel
• 2 ts bakepulver
• 1 dl melk
• 2 epler
• ca. 1 ss sukker
• 1-2 ts kanel

1. Rør smør og sukker luftig. Rør i ett egg av gangen. Bland hvetemel og bakepulver. Sikt det i under om­røring. Rør i melken.

2. Stikk ut kjernehusene. Del det ene eplet i biter og det andre i tynne skiver. Strø på sukker og kanel.

3. Vend epleterningene i røren, og fordel røren i muffinsformer på muffinsbrett. Legg over epleskiver. Strø på litt sukker.

4. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200° i 15—18 minutter.

5. Avkjøl på rist.

Tips: Du kan bytte ut eple med pære eller bær.

 
Muffins med ananas og marshmallows (10-12 biter)

• 100 g mykt smør
• 1 ½ dl sukker
• 2 egg
• 4 dl hvetemel
• 1 ts vaniljesukker
• 2 ts bakepulver
• 2 dl surmelk eller yoghurt naturell
• ca. 2 ringer hermetisk ananas

MED EPLE OG KANEL: En klassiker alle liker. Foto: ALL OVER PRESS
MED EPLE OG KANEL: En klassiker alle liker. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Pynt:
• 2-3 dl kremfløte
• minimarshmallows eller valgfritt strøssel, bær eller sitronmelisse

1. Rør smør og sukker luftig. Rør i ett egg av gangen. Bland alle tørre ingredienser og sikt i under omrøring med sur­melken.

2. Hell av laken, og skjær ananasen i biter.

3. Fordel ca. halvparten av røren i stødige former på en muffinsplate. Fordel ananas i formene, topp med resten av røren.

4. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Sjekk med kakenål at de er gjennomstekte.

5. Avkjøl på rist.

6. Pisk fløten til krem og sprøyt på muffinsene. Strø på marshmallows. Pynt med sitronmelisse.

 
Glutenfrie muffins, grunnoppskrift (16 stk.)

Tilsett etter smak, f.eks. bær, ­krydder, sjokolade o.l.

• 2 egg
• 2 dl sukker
• 3 dl Toro glutenfri fin kakemiks
• 1 ts bakepulver
• 2 ts vaniljesukker
• 1 dl matfløte
• 50 g smeltet smør

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen kakemiks, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smør, bland med melken og rør dette forsiktig inn i røren.

2. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle, på muffinsbrett. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225° i ca. 10 minutter.

3. Avkjøl muffinsene.

4. De kan fryses, og tiner raskt på ca. 10 minutter.

MED ANANAS OG MARSHMALLOWS: En herlig smakskombinasjon. Foto: ALL OVER PRESS
MED ANANAS OG MARSHMALLOWS: En herlig smakskombinasjon. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer