(Allers): Ingen kan motstå hjemmebakte muffins med smaker som sjokolade, ananas eller eple og kanel med litt krem og pynt på toppen. Da blir det fest!
Sjokolademuffins med kirsebær (ca. 12 stk.)
• 100 g mykt smør
• 2 dl sukker
• 2 egg
• 1 ts vaniljesukker
• 4 ss kakao
• 2 dl hvetemel
• 1 ts bakepulver
• ca. 12-24 hermetiske kirsebær
• ¾ dl lake fra kirsebærene
Pynt:
• 2-3 dl kremfløte
• revet mørk sjokolade
1. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen under omrøring.
2. Bland alle tørre ingredienser, og sikt det forsiktig i deigen, bland i vekselvis med kirsebærlaken.
3. Fordel røren i stødige muffinsformer på muffinsbrett. Trykk ned 1-2 kirsebær i hver form.
4. Stek kakene midt i ovnen ved 200° i 12-15 minutter, eller til de akkurat er gjennomstekte.
5. Avkjøl på rist.
6. Pisk fløten til krem. Sprøyt den på hver muffins. Riv over rikelig med mørk sjokolade og server.

Tips: Du kan også bruke kirsebær i romlake i disse muffinsene.
Muffins med eple og kanel (ca. 12 stk.)
• 125 g smør
• 2 dl sukker
• 2 egg
• 4 dl hvetemel
• 2 ts bakepulver
• 1 dl melk
• 2 epler
• ca. 1 ss sukker
• 1-2 ts kanel
1. Rør smør og sukker luftig. Rør i ett egg av gangen. Bland hvetemel og bakepulver. Sikt det i under omrøring. Rør i melken.
2. Stikk ut kjernehusene. Del det ene eplet i biter og det andre i tynne skiver. Strø på sukker og kanel.
3. Vend epleterningene i røren, og fordel røren i muffinsformer på muffinsbrett. Legg over epleskiver. Strø på litt sukker.
4. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200° i 15—18 minutter.
5. Avkjøl på rist.
Tips: Du kan bytte ut eple med pære eller bær.
Muffins med ananas og marshmallows
(10-12 biter)
• 100 g mykt smør
• 1 ½ dl sukker
• 2 egg
• 4 dl hvetemel
• 1 ts vaniljesukker
• 2 ts bakepulver
• 2 dl surmelk eller yoghurt naturell
• ca. 2 ringer hermetisk ananas

Pynt:
• 2-3 dl kremfløte
• minimarshmallows eller valgfritt strøssel, bær eller sitronmelisse
1. Rør smør og sukker luftig. Rør i ett egg av gangen. Bland alle tørre ingredienser og sikt i under omrøring med surmelken.
2. Hell av laken, og skjær ananasen i biter.
3. Fordel ca. halvparten av røren i stødige former på en muffinsplate. Fordel ananas i formene, topp med resten av røren.
4. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Sjekk med kakenål at de er gjennomstekte.
5. Avkjøl på rist.
6. Pisk fløten til krem og sprøyt på muffinsene. Strø på marshmallows. Pynt med sitronmelisse.
Glutenfrie muffins, grunnoppskrift
(16 stk.)
Tilsett etter smak, f.eks. bær, krydder, sjokolade o.l.
• 2 egg
• 2 dl sukker
• 3 dl Toro glutenfri fin kakemiks
• 1 ts bakepulver
• 2 ts vaniljesukker
• 1 dl matfløte
• 50 g smeltet smør
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen kakemiks, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smør, bland med melken og rør dette forsiktig inn i røren.
2. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle, på muffinsbrett. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225° i ca. 10 minutter.
3. Avkjøl muffinsene.
4. De kan fryses, og tiner raskt på ca. 10 minutter.
