FØR OG ETTER: Boligen er opprinnelig tegnet av arkitekt H. Kinck og senere ombygd av sivilarkitekt MNAL Kristian Vårvik hos Kvarts Arkitekter. FOTO: Privat/Espen Grønli
FØR OG ETTER: Boligen er opprinnelig tegnet av arkitekt H. Kinck og senere ombygd av sivilarkitekt MNAL Kristian Vårvik hos Kvarts Arkitekter. FOTO: Privat/Espen GrønliVis mer

De skulle bare bygge en garasje...

En finurlig garasjeløsning endte med ombygging av hele huset. Slik ble funkishuset funksjonelt igjen.

Huset på Snarøya var opprinnelig i funkisstil, men det trengte sårt en oppgradering.

I første omgang ville beboerne løse en håpløs garasjesituasjon, og sivilarkitekt Kristian Vårvik hos Kvarts Arkitekter kom på banen.

Garasjestarten ble begynnelsen på en fullstendig forvandlingsprosess . Garasjen ble bygd som en selvstendig enhet ved siden av boligen.

Egen enhet Trappen mellom adkomstplassen og hagen binder sammen bygningene.

På garasjetaket ble det lagt en 90 kvm stor terrasse med en gangbro over trappen direkte til kjøkkeninngangen.

- En åpenbaring, sier beboerne. - Den store terrassen utenfor kjøkkenet er i bruk fra tidlig vår til sen sommer. Her dekker vi langbord når vi feirer eller har store vennemiddager.

Store endringer Arkitekt Kristian Vårvik og møbel- og interiørdesigner Lars Ernst Hole så potensialet i boligen da de var på befaring. De visste fra første stund at her kunne de gjøre underverker.

En arkitekt og en møbeldesigner kan være en perfekt kombinasjon.

tfordringen var å gi funkishuset varme og særpreg, samtidig som arkitekturen ble stram.

Funkisfasade Fasaden er betydelig endret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arkitekten arbeidet med å tilpasse vinduene til boligens ulike brukssoner: De avlange vinduene ved spisestuen slipper inn moderat med lys, men gir utsikt til hagen når familien benker seg rundt middagsbordet.

Fargespråk Utvendig har boligen sedertrepanel i ulike bredder over grå betongmur.

Garasje- og hoveddør er gule kontraster.

Flyter sammen Fra terrassen på garasjetaket fører gangbroen inn til et stort åpent rom. Her flyter stue, spisestue og kjøkken i ett.

Sittebenken er plassert i et lite utbygg med rause hjørnevinduer rett innenfor kjøkkendøren.

Store kjøkkenskuffer og underskap er i mørkgrå høyglans, mens overskapene har front i svakt turkisgrønt glass. Både benkene og kjøkkenøya har benkeplater i vedlikeholdsfritt Corian.

Peisdeler Peisen står fritt i rommet, et grep som gjør at allrommet virker større. Den grå, ubehandlede overflaten av murpuss bidrar til et røft samspill med de hvite veggene. Spisestuen ligger ved peisen, med kort vei til kjøkkenøya.

Massiv eik For å skape en varmere atmosfære i rommene, spesiallagde møbeldesigneren spisebord, skrivebord, garderober og baderomsinnredningen.

Trapperommet ble flyttet, og møbeldesigneren utformet en trapp i oljet massiv eik. Den åpner en direkte forbindelse mellom kjøkkensonen oppe og hallen nede.

Drømmebolig Selv om ombyggingen var omfattende, har ikke beboerne angret et sekund.

- Huset fungerer utmerket. Det er praktisk og som skapt for inkluderende middagsselskaper med venner og familie. Vi har fått en bolig med gjennomtenkte og overraskende detaljer, som gangbroen. Huset er fint å se på og godt å bruke.

Les også Funkis tilpasset terrenget

Ulike stilepoker

Norges beste interiører

Ble drømmefunkis

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

ETTER: Slik ble det. FOTO: Espen Grønli
ETTER: Slik ble det. FOTO: Espen Grønli Vis mer
FØR: Slik så huset ut før det ble tegnet om. FOTO: Privat
FØR: Slik så huset ut før det ble tegnet om. FOTO: Privat Vis mer
OVERGANG: Broen fra terrassen på garasjetaket  til kjøkkeninngangen binder bygningene sammen. FOTO: Espen Grønli
OVERGANG: Broen fra terrassen på garasjetaket til kjøkkeninngangen binder bygningene sammen. FOTO: Espen Grønli Vis mer
FLAT UT: Terrassen på garasjetaket er på 90 kvm og byr på sjenerøs plass for beboernes middagsgjester. De avlange vinduene på midten leder inn til spisestuen. Kjøkkenet er til høyre. FOTO: Espen Grønnli
FLAT UT: Terrassen på garasjetaket er på 90 kvm og byr på sjenerøs plass for beboernes middagsgjester. De avlange vinduene på midten leder inn til spisestuen. Kjøkkenet er til høyre. FOTO: Espen Grønnli Vis mer
KJØKKENKROK: Den lyse sittekroken på kjøkkenet har  hjørnevinduer med utsikt. FOTO: Espen Grønli
KJØKKENKROK: Den lyse sittekroken på kjøkkenet har hjørnevinduer med utsikt. FOTO: Espen Grønli Vis mer
RENE LINJER: Corian gir rene, hvite flater og vasken blir "sømløs". Fliser fra Lenngren Naturstein. Innredningen er designet av Lars Ernst Hole. FOTO: Espen Grønli
RENE LINJER: Corian gir rene, hvite flater og vasken blir "sømløs". Fliser fra Lenngren Naturstein. Innredningen er designet av Lars Ernst Hole. FOTO: Espen Grønli Vis mer
DELER ROMMET: Peisen ligger fritt i rommet, noe som bidrar til at det virker større samtidig som den fungerer som romdeler. De avlange vinduene over spisebordet gir utmerket utsikt fra sittehøyde. FOTO: Espen Grønli
DELER ROMMET: Peisen ligger fritt i rommet, noe som bidrar til at det virker større samtidig som den fungerer som romdeler. De avlange vinduene over spisebordet gir utmerket utsikt fra sittehøyde. FOTO: Espen Grønli Vis mer