Reiseåret 2017:

De skulle bare ut og fly - men reisene endte med klagerekord

Slik landet reisen for 2714 misfornøyde flypassasjerer i fjor.

Reisetrøbbel kaster skygger: Det er ikke alltid at reisen går som planlagt. Kjenner du dine egne reiserettigheter godt nok. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Reisetrøbbel kaster skygger: Det er ikke alltid at reisen går som planlagt. Kjenner du dine egne reiserettigheter godt nok. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Aldri har nordmenn reist så mye som i 2017. Men mye tyder på at ikke alt går helt på skinner hver eneste gang. For aldri har Transportklagenemnda behandlet flere klager enn i 2017.​Økningen er på svimlende 30,6 prosent i forhold til 2016. Og da kommer klager i båttransportsaker, som er nye på årsstatistikken, i tillegg.

Rett til værs

Størst økningen i antall saker fikk reiseklagenemnda for flyreiser. Her var det 2111 saker i 2016, mens det i fjor var hele 2714 klagesaker mot flyselskapene.

Klagene er saker som sendes videre til en nøytral behandling i Transportklagenemnda etter at klageren og flyselskapet ikke har kommet til enighet. Når nemnda kommer med sin avgjørelse er det frivillig om flyselskapet vil følge denne. Både SAS, Widerøe og Norwegian har som policy at avgjørelsene i Transportklagenemnda skal følges.

Flere klager hele året

- Når det gjelder klage på kollektivbransjen er tallet 288 i 2017 i forhold til 112 slike saker i 2016, sier Anne B. Lea, daglig leder i Norsk Reiselivsforum, som er sekretariatet for Transportklagenemnda og Pakkereisenemnda.​Det betyr en økning på 157 prosent!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer