Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- De som blir lettere stresset i ung alder, får større tendens til høyt blodtrykk

Invester tidlig i alderdommen. Sunn livsstil er viktig hele livet.

SPENSTIG LIVSSTIL: Jonatan Mæhlum (16) tenker mest på hva livsstilen hans betyr for den nære fremtid og basketkarrieren, ikke alderdommen. - Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPENSTIG LIVSSTIL: Jonatan Mæhlum (16) tenker mest på hva livsstilen hans betyr for den nære fremtid og basketkarrieren, ikke alderdommen. - Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er lett å tenke at å forebygge sykdom trenger du ikke gjøre før du er 50 år, og så lenge du er frisk og ikke merker noe, er alt ok. Men det er lurt å ha en bevissthet om at helsa i ung alder er viktig for eventuell seinere sykdom, sier Inger Ariansen lege og stipendiat ved Folkehelseinstituttet.

Røyking, høyt kolesterol og høyt blodtrykk er de viktigste risikofaktorene for hjerte- karsykdom. Menn har høyere risiko enn kvinner. Overvekt er også en viktig risikofaktor.

- Ta en 40-årssjekk

- 40 år er et lurt tidspunkt å ta en enkel sjekk, som en EU-kontroll av livsstilen din. Da har du fortsatt god tid til å gjøre noe, sier Ariansen. Da bør du kontrollere blodtrykket, kolesterol og BMI, råder hun.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

KJØP 12 MÅNEDER OG SPAR 33%

66 kr/ måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/ måned Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?