De som gjør det dårligst, kan være det beste valget

Stor desserttest. Stem på den du liker best.

LYST PÅ NOE GODT? Man spiser ikke dessert fordi det er sunt, men fordi det smaker godt. Det kan likevel være greit å ha et forhold til hvor mye sukker, fett og kalorier det er i de forskjellige dessertene. Foto: ERIK HELGENESET
LYST PÅ NOE GODT? Man spiser ikke dessert fordi det er sunt, men fordi det smaker godt. Det kan likevel være greit å ha et forhold til hvor mye sukker, fett og kalorier det er i de forskjellige dessertene. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): En test av hvor sunne ulike desserter er, kan for mange virke dumt.

Og på en måte er det jo også det. Man spiser ikke desserter fordi det er sunt, men fordi det er godt.

Men hvis du spiser desserter ofte, eller hvis du egentlig trenger å gå litt ned i vekt, kan det være greit å ha et forhold til hvor mye sukker, fett og kalorier det er i de forskjellige dessertene.

Det er nemlig stor forskjell mellom de ulike typene, delvis fordi det er nokså stor forskjell på porsjonsstørrelsene.

En av de største og mest kaloririke dessertene i denne testen inneholder like mye kalorier som en stor lunsj eller liten middag. Det er det ikke alle som vet.

Sunn eller god? Fett «binder smak», noe som gjør at mat som inneholder mye fett, har en tendens til å smake mer enn mager mat.

Mange foretrekker desserter som inneholder mye fett og mye sukker, og dermed også mye kalorier.

Kanskje er det derfor slik at dessertene som scorer dårligst på næringsinnhold i denne testen, scorer best på smak. Men, det er ikke sikkert at det er slik. Noen foretrekker nemlig syrligere og lettere desserter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.