FORSKJELLIGE TYPER: Familiebiler kommer i mange fasonger, og alle har sine fordeler og ulemper. Egil Nordlien HM Foto
FORSKJELLIGE TYPER: Familiebiler kommer i mange fasonger, og alle har sine fordeler og ulemper. Egil Nordlien HM FotoVis mer

De ti beste familiebilene

Vi Menn Bil har plukket ut våre ti familiebilfavoritter fra vårt rikholdige testarkiv. Se hvilken bil du bør velge.

Alle familier er forskjellige, og dermed har de også forskjellige behov. Dette er grunnen til at vi har valgt å la begrepet familiebil favne vidt denne gangen.

I denne oversikten finner du både små og store stasjonsvogner, flerbruksbiler med syv seter og kompakt-SUV-er. Felles for alle er at de har egenskaper som tiltaler en barnefamilie - uansett hvor de bor eller hvordan de bruker bilen.

Vi Menn Bil-redaksjonen viste seg å være forholdsvis enig når det gjaldt noen av bilene. Helt klart var det i hvert fall at Skoda Superb stasjonsvogn med 1,4-liters turbomotor skulle med. Denne stasjonsvognen byr på enormt med plass til både barn og bagasje, flott motor og gode kjøreegenskaper - alt til en pris som er overkommelig for mange.

Peugeot 5008 og Ford S-Max er også to biler som fortjener hederlig omtale i denne sammenhengen. Syvseterne byr på en fleksibilitet som vanlige stasjonsvogner ikke kan by på, og disse to spesifikke eksemplarene oppfører seg nærmest som vanlige biler på veien.

Les testene av de ti favorittene under.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Den beste sjuseteren Nye Ford S-Max får terningkast 6 på komforten. Karakter: 5/6 Produsent: Ford Pris: 415300 En ny folkefavoritt har landet Hyundai ix35 har alle ingredienser som kreves av en bestselger. Det er duket for en ny favoritt blant folke-SUV’ene. Karakter: 5/6 Produsent: Hyundai Pris: 350000 Fortsatt fin - og praktisk i tillegg Kia Cee´d har fått mye skryt av oss. Stasjonsvognutgaven Sporty Wagon har i tillegg mye plass. Karakter: 5/6 Anbefales! Det er mye ved Mazda 6 som er lett å like. Karakter: 5/6 Perfekt familiebil E-klasse er den perfekte familiebilen - hvis du har råd. Karakter: 5/6 Pris: 499900 Snerten, ny familie-7-seter Men den er litt for liten til karakter 6. Karakter: 5/6 Produsent: Peugeot Pris: 346800 Mer SUV trenger du ikke Peugeot 3008 har alt, unntatt firehjulsdriften du neppe trenger. Karakter: 5/6 Produsent: Peugeot Pris: 317000 Hyggelig pris + god plass = Superb stasjonsvogn Endelig har Superb kommet som stasjonsvogn. Vi har testet den grundig. Karakter: 5/6 Produsent: Skoda Pris: 335850 Kjernefamiliebilen Nye Skoda Octavia har en perle av en bensinmotor. Karakter: 5/6 Produsent: Skoda Pris: 295930 Oppnåelig familiedrøm Med en sylinder mindre får Volvo V70 plutselig en prislapp som henger på greip. Karakter: 5/6