De vakreste bygningene reist av mennesker

Og en av bygningene er «Norsk».

SOLOPPGANG: Er dette verdens mest romantiske bygning? Spør Lonley Planet, som har satt Taj Mahal på lista over verdens vakreste bygninger. Foto: Gerard McGovern / Creative Commons / CC BY 2.0
SOLOPPGANG: Er dette verdens mest romantiske bygning? Spør Lonley Planet, som har satt Taj Mahal på lista over verdens vakreste bygninger. Foto: Gerard McGovern / Creative Commons / CC BY 2.0 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(God Torsdag): Å velge ut de vakreste bygningene på kloden er ingen enkel oppgave. Ordtaket «smaken er som baken» gjør at mange meninger om hva som gjør seg best visuellt, vil være mange- og tidvis svært engasjerte .

Likevel har Lonley planet tatt på seg den vanskelige oppgaven å velge ut de 10 vakreste bygningene på kloden- med forbehold om at det er lov å være uenig.

Bygningene varierer i alder og utrykk, alt fra Taj Mahal i Agra, India, til det modernistiske Guggenheim-museet i Spania. Et fellestrekk for alle bygningene er at de arkitektektoriske må-se bygninger.

Norge representert Biblioteket i Alexandria er formet som en vippende solskive, og tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta.

Firmaet har flere kjente bygninger på prosjektlista, som for eksempel operaen i Bjørvika og Times square i New York.

De vakreste byggverkene i verden er: Guggenheim museet, Spania. Potala Palasset, Tibet. Biblioteket i Alexandrina, Egypt. Sagrada Família, Spania. Taj Mahal, India. Imam Moskeen, Iran. Vinterpalasset, Russland. Crac des Chevaliers, Syria. Oscar Niemeyer museumet, Brasil. Aya Sofya, Tyrkia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer