Deilig, liten råtass

Lenovo gjør svært mye riktig med denne kraftige PC-knøtten.

TERNINGKAST FIRE: 12,5 tommer er en veldig grei størrelse på en portabel maskin, som ikke skal være altfor liten og klaustrofobisk å jobbe på. FOTO: Nicholas Paulik
TERNINGKAST FIRE: 12,5 tommer er en veldig grei størrelse på en portabel maskin, som ikke skal være altfor liten og klaustrofobisk å jobbe på. FOTO: Nicholas PaulikVis mer

Lenovo IdeaPad U260 er kanskje liten, men det er ingen netbook eller mini-PC med manglende ytelse og kraft.

Krabaten kommer med Core i5 under panseret, og kan også skilte med et tastatur som har beskyttelse vi vanligvis bare ser på bedriftsbærbare.

For rimelige netbooks kan du se på Lenovo IdeaPad S10-3s eller Asus Eee 1215N.

Myke musetaster Lenovo er en av de produsentene vi oftest ser får til musa på bærbare PC-er. IdeaPad U260 har to ganske myke musetaster, som dermed ikke gir noen distinkt klakkelyd hver gang de trykkes ned.

Tastaturet er noe sammenpresset i forhold til full størrelse. Det er likevel et av de bedre tastaturene vi har vært borti, takket være tastenes utforming og motstanden på dem.

Maskinen blir litt varm til tider, sånn at vifta blåser opp og blir ganske høyfrekvent.

Tastaturet er laget for å puste, så mye av den varme luften siger ut der. Det går derfor an å ha maskinen i fanget uten å brenne seg umiddelbart.

En annen funksjon på tastaturet er at det er beskyttet mot væskesøl, slik at det er mindre sjanse for at maskinen ryker om et vannglass tipper over det.

Deilig design Hvis det er noe som virkelig gjør inntrykk ved IdeaPad U260, så er det designen. Her har Lenovo overgått seg selv, og U260 fortjener adjektiver som stilren, sexy og vakker.

ORANSJ-ISH: Av alle farger Lenovo kunne velge, så ble en variant av oransjebrun valgt. I dette tilfellet var det faktisk ganske vellykket. FOTO: Nicholas Paulik
ORANSJ-ISH: Av alle farger Lenovo kunne velge, så ble en variant av oransjebrun valgt. I dette tilfellet var det faktisk ganske vellykket. FOTO: Nicholas Paulik Vis mer

Det er stort sett brukt matte flater, så du trenger ikke bekymre deg så mye for fingermerker. I tillegg virker maskinen noenlunde solid, du kan klemme rundt stort sett hvor som helst på chassiset uten at noe svikter.

Et av de store salgspunktene er hvor lett og kompakt den er.

I forhold til en MacBook er den hakket lavere, noen centimeter grunnere og har vekt som en fjær. 1,37 kg viste vekta vår, så det er ingen slitsom affære å ta med seg denne rundt.

Matt skjerm Skjermen er på uvanlige 12,5 tommer, med oppløsningen 1366x768.

Dette er helt greit i forhold til hvor liten skjermstørrelsen er. Kvaliteten er godkjent, men bildet virker en smule kornete hvis du sitter nærme.

På laveste lysstyrke er skjermen veldig mørk, så du vil antageligvis måtte ofre litt batterilevetid for å få noe leselig med mindre rommet er veldig mørkt.

Høydepunktet med skjermen er at den er matt, og her mener vi Lenovo har prioritert riktig siden dette er en ultraportabel PC.

Portutvalget er noe beskjedent. Det viktigste er på plass, men vi kunne gjerne hatt en USB-port til og kanskje også en mikrofoninngang.

Alle portene er USB 2.0, ikke 3.0.

En annen ting vi savner er minnekortleser, og mangelen på dette mener vi er en unødvendig glipp fra Lenovos side.

På en så liten bærbar er aldri lyden det helt store. Vi testet den med stemmesamtaler og kom fram til at det går, men at det er såpass skralt at hodetelefoner er å foretrekke i lengden.

En ting vi gledet oss til var å se batterilevetiden på denne lille tassen. Skuffende nok greide den bare rundt fire og en halv time.

Det er levelig, men vi hadde håpet på litt mer med tanke på at det er en ultraportabel maskin.

Grei prosessor Som vanlig med Lenovo, kommer maskinen med en drøss programvare.

Du kan blant annet få autentisering via ansiktsgjenkjenning med VeriFace, eller du kan sette på deg politilue eller gassmaske på webcam ved hjelp av CyberLink YouCam.

Heldigvis er ingenting av dette direkte plagsomt, og av installert programvare er det stort sett bare McAfee-pakken du merker noe til.

Maskinen har en Core i5 470UM-prosessor.

Dette er en strømgjerrig variant av Core i5, noe som betyr lavere ytelse.

Den går fremdeles i sirkler rundt Atom, og med mindre du ikke skal gjøre særdeles krevende oppgaver vil denne prosessoren være mer enn nok.

Konklusjon Lenovo har gjort mye riktig med IdeaPad U260, og førsteinntrykket vårt var faktisk at dette like gjerne kunne blitt vårt neste kjøp.

Et godt tastatur, myke musetaster, matt skjerm og et flott og kompakt utseende, for å nevne noe.

Batterilevetiden og mangelen på minnekortleser er det som fikk oss til å tenke oss om to ganger.

Hvis ingen av disse tingene er et krav for deg, og du ser etter en kompakt og kul, liten maskin, er Lenovo IdeaPad U260 et verdig kjøp.

Les også:
Slik er Nokias nye proffmobil
SPILL: Modent tøysespill. Anmeldelse av Bulletstorm
PC-duell: Hp vs. Acer

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.

MANGEL: Uansett hvor mye du snur og vender på maskinen, finner du ingen SD-slot til minnekort. FOTO: Nicholas Paulik
MANGEL: Uansett hvor mye du snur og vender på maskinen, finner du ingen SD-slot til minnekort. FOTO: Nicholas Paulik Vis mer