Deilige dessertkanapéer med butterdeig, vaniljekrem og jordbær

Ha kremen klar på en sprøytepose, stek kjeksen på forhånd.

KANAPÉER: Nydelige små munnfuller som er enkle å anrette rett før servering. Stek butterdeigkjeksen på forhånd og ha vaniljekremen klar på en sprøytepose. Så er det bare å kutte opp norske jordbær - og pynte! Foto: METTE MØLLER
KANAPÉER: Nydelige små munnfuller som er enkle å anrette rett før servering. Stek butterdeigkjeksen på forhånd og ha vaniljekremen klar på en sprøytepose. Så er det bare å kutte opp norske jordbær - og pynte! Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De er søte, sunne og smaker sommer.

Den norske jordbærsesongen er i full gang, og vi kan glede oss over å kunne nyte sommerens friske og saftige jordbær, tradisjonelt helt enkelt servert med melk eller fløte og et dryss sukker.

Vaniljeis og jordbær er også en deilig klassiker.  Enkelt og godt På restauranten Hitchhiker i Mathallen i Oslo har kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt de siste par ukene båret kassevis med nyplukkede jordbær inn på kjøkkenet.

Litt uheldig med kurven? Andreas Viestad viser deg hvordan du skal få brukt de slappe bærene.

Jordbær hører med på menyen om sommeren. - Jeg er veldig glad i jordbær, og aller helst spiser jeg dem helt naturell. Jeg kan nesten synes det blir for mye med fløte på, sier Jan Robin. Men kokken har mange gode ideer til spennende og fargerike jordbærdesserter.

Jordbær er en enkel råvare å lage nydelige desserter av.

- Skal du ha selskap eller mange gjester, er sommerlige dessertkanapéer med butterdeigskjeks, vaniljekrem og rikelig med jordbær morsomt å servere. De er enkle å anrette rett før gjestene kommer. Ha vaniljekremen klar på en sprøytepose og stek kjeksen på forhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer