De er søte, sunne og smaker sommer.
Den norske jordbærsesongen er i full gang, og vi kan glede oss over å kunne nyte sommerens friske og saftige jordbær, tradisjonelt helt enkelt servert med melk eller fløte og et dryss sukker.
Vaniljeis og jordbær er også en deilig klassiker. Enkelt og godt På restauranten Hitchhiker i Mathallen i Oslo har kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt de siste par ukene båret kassevis med nyplukkede jordbær inn på kjøkkenet.
Litt uheldig med kurven? Andreas Viestad viser deg hvordan du skal få brukt de slappe bærene.
Jordbær hører med på menyen om sommeren. - Jeg er veldig glad i jordbær, og aller helst spiser jeg dem helt naturell. Jeg kan nesten synes det blir for mye med fløte på, sier Jan Robin. Men kokken har mange gode ideer til spennende og fargerike jordbærdesserter.
Jordbær er en enkel råvare å lage nydelige desserter av.
- Skal du ha selskap eller mange gjester, er sommerlige dessertkanapéer med butterdeigskjeks, vaniljekrem og rikelig med jordbær morsomt å servere. De er enkle å anrette rett før gjestene kommer. Ha vaniljekremen klar på en sprøytepose og stek kjeksen på forhånd.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger