VAKKERT: Hvorfor ikke møte høsten i Dublin, en av Europas mest sjarmerende byer? Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VAKKERT: Hvorfor ikke møte høsten i Dublin, en av Europas mest sjarmerende byer? Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Storbyferie

Deilige Dublin - nå smaker byen bedre enn noen sinne

Fra tradisjonell husmannskost og mørkt øl til innovative kafeer og hippe restauranter. Den irske hovedstaden har gjennomgått en real matrevolusjon og blitt en by det smaker godt av.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Følg nesa for god mat, og ørene for god musikk. Slik oppdager man Dublin best, sier guide Callum Wallace (22) fra Secret Food Tours Dublin.

For oss som verken har musikalske ører eller helt spissede smaksløker, er det fint å ha med en kjentmann som kan vise vei. Sammen med Callum setter vi ut på en tretimers kulinarisk vandring i byen der mat og drikke er blitt kultur.

Tradisjonskost

Historisk sett har ikke irene vært spesielt kjent for sitt gode kjøkken. Før var målet med mat å overleve, og da poteten kom til landet på slutten av 1500-tallet, ble den raskt den primære matkilden for mange irske familier. Faktisk spilte poteten en så stor rolle i det irske kostholdet at den noen hundre år senere skulle føre til en av landets største katastrofer. I årene 1845–1849 ble potetavlingene angrepet av en parasitt, og det ble hungersnød.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn