HVOR SOM HELST: Bop.fm gir blaffen om du hører musikk på Spotify eller YouTube. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HVOR SOM HELST: Bop.fm gir blaffen om du hører musikk på Spotify eller YouTube. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Del musikk, uavhengig av tjeneste

Her har noen tenkt smart.

DinSide: Du som bruker Wimp - er det ikke irriterende når folk deler musikk fra Spotify på Facebook, og du ikke får spilt den av fordi du bruker en annen tjeneste?

Nettopp dette problemet har bop.fm tatt tak i. Denne tjenesten lar deg nemlig spille musikken - uavhengig av hvilken tjeneste du bruker.

Foreløpig støttes riktignok ikke Wimp, men Kristin Eldnes i Wimp forteller til DinSide at selskapet er i dialog med bop.fm. Foreløpig støttes Spotify, Deezer, Rdio, YouTube og Soundcloud.

Les også: Musikkspiller basert på YouTube

Hør sangen i «din» tjeneste Deler du en sang fra bop.fm, vil den som klikker få høre sangen i «sin» tjeneste. Dersom den ikke finnes i tjenesten, eller man ikke abonnerer på noe musikkstreamingtjeneste, blir sangen spilt via YouTube eller Soundcloud (om den finnes der).

I tillegg finnes muligheten for å kjøpe sangen fra iTunes, Google Play eller Amazon.

Bop.fm har også støtte for import av spillelister fra Rdio og Spotify, og selve spillelista kan også deles med andre - igjen; uavhengig av hvilken tjeneste man bruker.

Når du spiller en sang, får du også se andres spillelister der sangen er med, lignende sanger og sangteksten, slik at du kan synge med.

I tillegg finnes en radiofunksjon som drives av Echo Nest-databasen; en tjeneste Spotify kjøpte opp tidligere i år.

Les også: Slik er nye Spotify

Så gjenstår det å se, da, om Wimp, Google Musikk og de andre streamingtjenestene blir støttet etter hvert.

Under har vi bakt inn en sang som du da i teorien skal kunne høre uansett om du bruker Spotify, Deezer, Rdio eller ingen av dem:

Coldplay - Magic

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.
Les her.

SMART: bop.fm lar deg høre musikk direkte i nettleseren, men utnytter musikkstrømmingstjenester om du abonnerer på noen.
SMART: bop.fm lar deg høre musikk direkte i nettleseren, men utnytter musikkstrømmingstjenester om du abonnerer på noen. Vis mer