Delt husarbeid gir mannen MER sexlyst

Det er ikke bare kvinner som er opptatt av likestilling i heimen.

STØRRE INTIMITET: - Når menn synes at arbeidet på hjemmebane er rettferdig fordelt, opplever de større intimitet med partneren, sier Bente Træen, professor og seksualvaneforsker ved Universitetet i Oslo. Foto: COLOURBOX
STØRRE INTIMITET: - Når menn synes at arbeidet på hjemmebane er rettferdig fordelt, opplever de større intimitet med partneren, sier Bente Træen, professor og seksualvaneforsker ved Universitetet i Oslo. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Det er ikke bare kvinner som er opptatt av likestilling i heimen. Menn får mer lyst på sex hvis partneren tar sin del av husarbeidet, viser ny norsk studie.

- Når menn synes at arbeidet på hjemmebane er rettferdig fordelt, opplever de større intimitet med partneren. Det fører igjen til at tilfredsheten med seksualiteten øker, sier Bente Træen, professor og seksualvaneforsker ved Universitetet i Oslo.

Hun står bak en fersk studie som har sett på sammenhengen mellom hvor fornøyde menn er med fordelingen av arbeidsoppgaver i hjemmet og hvor tilfredse de er med sexlivet. Studien skal publiseres i det britiske tidsskriftet «Sexual and relationship therapy».

- Det er gjengs oppfatning at kvinnen får mer lyst på sex og er mer seksuelt tilfreds hvis mannen hjelper til med oppvasken. Dette henger delvis sammen med at det tradisjonelt sett er hun som bærer den største byrden på hjemmebane.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.