- Den aller beste skreimiddagen serveres hjemme hos noen lokale

Nå koker det både til lands og til vanns i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(Magasinet Reiselyst): De taggete fjellene som ruver over Svolvær er dekket av snø. Det er sol fra skyfri himmel, og sultne måker kretser over fiskebåter hvor sløyinga er i full gang ute på sjøen.

Skreien er på vei inn i norske farvann, og for fiskenæringen i Lofoten er dette årets høydepunkt, som det har vært i tusen år.

I Svolvær har man for alvor våknet fra vinterdvalen. Nå koker det både til lands og til vanns.

Årets høydepunkt - Lofotfiske er en del av vår kulturarv, sier Alexander Fredriksen (30), assisterende kjøkkensjef ved Paleo Arctic nede på brygga i Svolvær.

Restauranten åpnet nylig dørene i førsteetasje til Thon Hotel Svolvær, og Fredriksen og hans kokkefrender gleder seg over at de kan servere årets beste fisk. Dette er årets høydepunkt.

- Skreisesongen gir litt høytidsstemning. Den er hva ribba er for julesesongen, mener lofotværingen.

Men hva er egentlig greia med denne sagnomsuste fisken som svømmer inn til kysten av Norge hvert år fra februar til april?

Gyteklar torsk - Skrei er gyteklar torsk som kommer inn fra Barentshavet. Den har en finere smak, med et søtere preg. Hele strukturen på fisken er annerledes, og skrei er langt finere å ha på menyen enn generell kysttorsk, sier lokalmatentusiasten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer