Den berømte turistattraksjonen ser plutselig helt annerledes ut, og folk er fly forbanna

Borgen, som står på UNESCOs verdensarvliste, er nå også «lerret».

JUBILEUM: Middelalderborgen i Carcassonne har blitt dekorert i forbindelse med at det er 20 år siden den ble satt på UNESCOs verdensarvliste. Foto: AFP PHOTO / Eric Cabanis / NTB Scanpix
JUBILEUM: Middelalderborgen i Carcassonne har blitt dekorert i forbindelse med at det er 20 år siden den ble satt på UNESCOs verdensarvliste. Foto: AFP PHOTO / Eric Cabanis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Festningsbyen Carcassonne ligger i den sørfranske regionen Languedoc-Roussillon, og i 1997 ble byens middelalderborg satt på UNESCOs verdensarv-liste.

Hvert år valfarter omlag tre millioner turister til byen med i underkant av 50 000 innbyggere, men denne våren er det et litt uvanlig syn som møter de tilreisende.

Festningen har nemlig fått et lag med gult maling.

Jublieum

Fra avstand kan de gule strekene se ganske tilfeldige ut, men dersom man står på rett sted blir det tydelig at det er et system i det hele. Strekene danner sirkler.

Det er den sveitsiske kunstneren Felice Varini som er hjernen bak verket, og fikk i oppdrag å dekorere borgen i forbindelse med at den har vært på UNESCO-lista i 20 år.

Men ikke alle er like fornøyde med sveitserens verk.

- Carcassones borgere har ikke blitt hørt i denne saken. Dette ødelegger våre liv da vi må se på dette hele dagen, hver dag, var kritikken ifølge The Local.

- Hva vil folk tenke når de kommer hit for å se Carcassonne for første og eneste gang? Det eneste de kommer til å huske er den gule refleksvesten, sier en annen ifølge The Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer