Den beste biffen du aldri har hørt om

Et sted, dypt inni kua, gjemmer det seg en hemmelighet.

NYRETAPP:  Du  kan kalle den slakterens hemmelighet eller den ukjente biffen. Nyretapp er ikke lett å få tak i, men er kanskje det beste stykket med sin rike, fyldige smak. Foto: METTE RANDEM
NYRETAPP: Du kan kalle den slakterens hemmelighet eller den ukjente biffen. Nyretapp er ikke lett å få tak i, men er kanskje det beste stykket med sin rike, fyldige smak. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er alltid i tvil om jeg skal skrive om mat som kan være vanskelig å få tak i. Og det er ikke til å legge skjul på at det kan være fortvilende vanskelig å få tak i nyretapp i Norge.

Du må som regel bestille hos slakteren. Og det er lettere sagt enn gjort.

For hvor har det blitt av alle slakterne?

Godt gjemt Nyretapp er et V-formet stykke som gjemmer seg langt fra de andre biffstykkene, i mellomgulvet på storfe.

Det er ikke det aller møreste. Men det er kanskje det beste stykket, med en rik fyldig smak. Grove fibre som gir litt, men ikke mye motstand. (Så lenge du har egne tenner, klarer du det fint.)

Det er rett og slett den beste biffen du aldri har hørt om.

Nyretapp har mange navn. På fransk heter det «onglet», og er en hyppig gjest på restaurantmenyer. På amerikansk heter det «hanger steak», en henvisning til at kjøttet kan være litt seigt når det kommer rett fra kua, og har godt av å bli hengt en god stund.

Det er en spesialitet på steakhouse med respekt for seg selv.

Kjennernes favoritt Det er sjelden det mest populære kjøttstykket. Men det er det som blir foretrukket av dem som virkelig har greie på sin biff, og som vet at det er viktig at biffen er mør. Men enda viktigere at den smaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer