Flyreiser:

Den beste dagen for billige flybilletter er en annen enn du tror

Og se opp for fellene som kan ødelegge hele ferien.

I kø for billige reiser: Nordmenn er prisbevisste og billettkonstnader kan reduseres dersom du er smart. Men husk at de billigste reisene ofte har ugunstige reisetidspunkt og fordyrende mellomlandinger. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
I kø for billige reiser: Nordmenn er prisbevisste og billettkonstnader kan reduseres dersom du er smart. Men husk at de billigste reisene ofte har ugunstige reisetidspunkt og fordyrende mellomlandinger. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere flyselskap, flere flyavganger og flere flystrekninger. Dette gjør at flybilletter blir billigere. Men hvor billig er det mulig å få dem? Og hvilken dag bør du bestille?Her er tipsene som kan gjøre flyreisene og ferien din billigere.

Enkeltbillett eller tur/retur

Når du jakter på flybilletter så bør du sjekke prisen både for enkeltbillett og for tur/returbilletter. Ofte er enkeltbillett billigst. Husk også å sjekke om det kan lønne seg å dele opp flyreisen i reiser med flere ulike selskap. Dersom det ikke er samarbeidende flyselskap så må du være ekstra påpasselig med å legge inn god tid mellom flightene (connecting time) slik at du får med deg bagasjen videre. Airlines Reporting Corporation (ARC), som samler inn data fra mer enn 200 flyselskap, avslører at den-billige-tur-retur-myten kan avlives.

Den beste dagen

Noen hevder det er onsdag, andre mener det er torsdag som er den beste dagen for å kjøpe billige flybilletter. En stor ARC-undersøkelse av over 10 millioner flybillettkjøp viser at søndager, og minst 21 dager før avreise, er den beste tiden for billettkjøp. Mens charterselskapene ofte dumper prisen like før avreise så skjer dette svært sjelden for flyselskap. De billigste billettene selges først. Kanskje lønner det seg for deg å bestille rimelige full-flex-billett åtte-ti måneder før avreise fremfor å vente på ikke-endingsbare billetter i siste liten. Husk at dersom du kjøper reisen med bonuspoeng hos SAS så kan du avbestille reisen, også på de billigste billettypene, og få poengene og skatter/avgifter refundert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer